Hava Durumu

İşte Bursa’nın 8 kilometrelik kumsalı

Yazının Giriş Tarihi: 09.06.2016 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 07:48
Deniz kenti şehrimizde denize girip kumsalından yararlanabileceğimiz belli başlı yerler var.
Bunlar Kumla, Kumsaz ve Eşgel’den başka denize girilebilecek sahil yok diye biliyoruz.
Aslında var, çoğumuz da bunu bilmiyor.
İşte o bilinmeyen yer Karacabey Boğazı’dır.



Şayet daha önce buraya gitmediğiyseniz mutlaka tavsiye ederim.
Düşünsenize sekiz kilometrelik sahilinin bazı bölgelerinde doğal güneşlik işini ıhlamur, kestane ve çam ağaçlarının dallarının örttüğü kumsalda denizin tadını çıkarabileceğiniz başka bir yer var mı?
Coğrafi yapısı ve doğal güzelliğiyle ülkemizin ender yerlerinden biri diyebileceğim burasının yıllardır bakir kalmasının nedeni de çok bilinmiyor olmasıdır kanımca.
Karacabey’e 30, Bandırmaya 40, Bursa’ya ise 90 kilometre mesafedeki burası şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin dokunuşuyla inanıyorum ki daha da güzel olacaktır.
Büyükşehir Belediyesi Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı, içinde sahil ve plaj düzenlemesi, piknik alanları, sahil yürüyüş yolları ve otoparkın yer aldığı projenin ihale aşamasına geldi.
Kentimizin en uzun kumsallarına sahip keşfedilmeyi bekleyen bu doğa harikasına kendinizi bırakıp, şehrin stresten uzak ailenizle hafta sonu geçirebilmeniz için Karacabey Boğazı sizi bekliyor.

İnegöl’ün beklediği proje

İnegöl Belediyesi’nin ilçeye en güzel meydanı kazandırmak için düzenlediği proje yarışması sonuçlandı.
Eski hastane alanı ile Heykel Meydanı’nı kapsayacak şekilde tasarlanan mimari proje yarışmasının birinciliğini 49 proje arasından Mehmet Akif Suyabatmaz’ın temsilcisi olduğu ekip kazandı.Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin havasını değiştirecek meydan projesinin heyecanını şimdiden yaşadıklarını söylüyor.

Zeytinciyle sanayici birleşiyor

Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği kurucu üyeleri olan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, UÜ’den Prof. Dr. Haluk Başar, Bursa Ticaret Borsası’ndan İbrahim Özhan, Gemlik Ziraat Odası’ndan Ali Çelik ile İznik’te düzenledikleri toplantıda sektörde yaşanan sıkıntılar görüşülmüş. Sorunların çözümü için üreticinin ve sanayicinin aynı çatı altında toplanması için derneğe üye olmaları çağrısı yapılmış.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.