Hava Durumu

İnegöllüler neden yolun ortasından yürürler?

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2015 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2015 08:26
İnegöllüler için bir deyim vardır bilir misiniz?
Kişinin İnegöllü olduğu yolun ortasından yürümesiyle anlaşılırmış.
Nedeni de şuymuş;
İnegöl’deki esnaf, kaldırımları malzemeleriyle işgal ettiği için vatandaş da yolun ortasından yürümek zorunda kalırmış.
Bu alışkanlığını da nereye giderse sürdürürmüş.
Tam da bu benzetmeye uygun bir durum yaşanıyor ilçede…
Şöyle ki;
İnegöl Belediye Meclisi oybirliği ile, şehir içindeki esnafın dükkanlarının önüne vatandaşın geçişini engelleyecek herhangi bir ürün konulmaması adına karar almıştı aralık ayında.
Pek çok belediyenin siyasi çıkarlarına zeval gelecek endişesiyle alamadığı kararı alarak uygulamaya sokan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, terziler ve bakkallar odalarının hedefi olmuş.
Halbuki, kararın öncesi oluşturulan bir komisyon, uygulamayı hayata geçiren bazı illere gidip yerinde tespitlerde bulunmuş ve daha sonra da ilçede de anketler yapılmış ve ortaya çıkan sonuca göre bu karar alınmıştı.
Bu denli titiz bir ön çalışmanın ardından alınan kararı beğenmeyip ille de İnegöllülüğünü belli etmekte ısrar edenler, ürün olarak, fiyat olarak kendini yenilemeyen bir grup esnaftan ibaret olduğunu zannediyorum.
Meseleye bir de bu tarafından bakalım lütfen…
Esnafın, 40 metrekarelik işyeri var ama dükkanının önüne 50 metrekarelik malzemesini yığıyor.
Halka ait kaldırımların kasaba zihniyetiyle tenzih ederek yazıyorum ki, sorumsuz bazı esnafın başkalarına ait hakkı kendininmiş gibi kullanması sizce uygun mudur?
Bu durum sadece İnegöl ilçesi için değil tüm ilçelerimizde uygulanması gereken örnek bir karar olmalıdır.
İşin bir de takdir yönü var…
Konuyu sorduğum Belediye Başkanı Alinur Aktaş, uygulamaya başladıkları 2 Şubat’tan bu yana çok sayıda teşekkür aldıklarını ifade ediyor.
Hatta bir vatandaş kendisine şöyle bir ifade de kullanmış.
“Yeni uygulama sayesinde İnegöl’ün cadde ve sokaklarının ne kadar geniş ve güzel olduğunu gördük” demiş.
Her yönüyle örnek bir şehir konumundaki İnegöl’ün enerjisini böyle işlerle boşa zaman kaybetmemesi gerekir.

Matlı’dan yol müjdesi

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Karacabey’in ova köylerinin en önemli sorunu olan ve yapımı yarım kalan yolun tamamlanacağının müjdesini verdi.
2014 yılında 3 kilometrelik kısmı tamamlanan Karacabey-Okçugöl yolunun kalan 12 kilometrelik kısmının yapımı için ay sonunda ihalesinin yapılacağı belirtildi.
Karacabey ova köylerinin sabırla beklediği yol projesinde sona gelindiğini söyleyen Matlı, “Hatırlanacağı üzere Karacabey-Okçugöl arasındaki 15 kilometrelik yol yapım işinin 3 kilometrelik kısmı, geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Şimdi de diğer kalan kısmını tamamlamak için çalışmalar başlatıyoruz” dedi.
Önder Matlı’nın bölge milletvekili olarak Mustafakemalpaşa ve Karacabey için koyduğu katkılarla her zaman önemli bir faktör olduğunu göstermiştir.

Mudanya’da esnaf- belediye
tartışması boyut değiştirmiş


Mudanya Belediyesi Hizmet Binası’nın çevresi SİT alanında kaldığından binanın üst katında geçen dönem AK Partili yönetimin Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alamadığı için yapmadığı eklentiyi, CHP’li yönetimin kuruldan izin almadan konuşlandırdığı iddia ediliyor.
Mudanya’da esnaf ile yerel yönetim arasındaki gerilim Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta’nın, “Belediye başkanı, belediye binasının üst katına kendisine kaçak makam alanı yapıyor” söylemleri ile tavan yapmış durumda. 
Daha önce öğretmenler lokali olarak kullanılan yer, temmuz ayında başkanlık katı olarak düzenlenebilmesi için 108 bin liraya ihaleye çıkarılmış.
Böyle bir iddianın ne kadar doğru olup olmadığını Sayın Başkan Hayri Türkyılmaz’dan gelecek açıklamayla bu sütunlardan aktaracağımızı hatırlatmış olalım.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.