Hava Durumu

İnegöl Üniversitesi imzaya kaldı, BTÜ'den hâlâ tık yok

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2017 04:43

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin'in ilk dönemiydi.
Kendisine, İnegöl için yapmak istediğiniz hayaliniz nedir diye sormuş, o da THY'deki bir uçağa ilçenin adının verilmesi dolayısıyla da İnegöl'ün isminin göklerde dolaşması, bir diğeri de bağımsız bir üniversitenin kurulması olduğunu söylemişti.
Aradan sekiz yıl geçti.
Şahin'in hayallerinden ilki İnegöl ismi THY'de bir uçağa verilirken diğer hayali üniversite henüz kurulmadı ama önemli aşamalar kaydedildi.
Daha doğrusu İnegöl Üniversitesi'nin işi Başbakan'ın imzasına kaldı.
Gelinen aşamayı Şahin bakın şöyle açıklıyor.
"Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nün olur yazısı Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) ulaştı. Sayın Başbakanıma konuyu pek çok kez aksettirdim. En sonda Bursa'ya geldiğinde konuştuk. O da bana, 'konuyu biliyorum, önce şu referandumu atlatalım' dedi. İnegöl Üniversitesi'nin ilçeye kurulması artık bir ihtiyaç oldu"
Bu durumda söylenecek tek bir söz var o da, helal olsun Hüseyin Şahin'e.
Yeri gelmişken TBMM'de kentimizi temsil eden parlamenterlere sormak istiyorum.
Yapımı altı yıldır yılan hikayesine dönen Bursa Teknik Üniversitesi'nin Kestel'deki ana kampus inşaatının temel atma işi ne oldu?
Kamulaştırma bedelleri ödenen, şehir planlarına üniversite alanı olarak işlenen sözde Bursa'nın en önemli eğitim yatırımı birilerinin dillendirmeye çalıştığı gibi yalan mı oldu?

Kadın gözüyle Orhangazi'yi değerlendirmek

Orhangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Habibe Sivri ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaret ettikleri Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'a yeni dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek destek istemişler.
Başkan Çağlayan, Orhangazi'de özellikle kadın gözü ile aksayan, ya da yapılması gereken çalışmalar neler olduğunu bilmenin kendisi için önemli olduğunu belirterek, bu noktada kadın kuruluşlarının kendilerine sunacakları tavsiyelerin çok önemli olduğunu söylemiş.
Çok doğru, çünkü pek çok yerel yönetimler şehrin geleceğini planlarken kadın gözüyle değerlendirmeyişleri önemli bir eksikliktir.

İnegöl'ü dünyaya tanıtacak projenin temeli atıldı

İnegöl'ü dünyaya tanıtacak Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesi kapsamında alternatif spor tutkunlarına kampçılık eğitimlerinin verileceği Kamp Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı.
(DOSTUM)'da doğa yürüyüşleri, okçuluk, motokros, bisiklet, atv safari, offroad, yamaç paraşütü, hafif sivil uçak, balık tutma, kampçılık gibi pek çok dağ sporunu içinde barındıran 12 farklı branş var.
Tüm branşların faaliyete geçmesiyle birlikte DOSTUM ilçenin tanıtımı anlamında da önemli bir misyon üstlenmiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.