Hava Durumu

İnegöl’ün tehlikeli atıklar için protokol

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2016 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 07:00
Sadece kentimizde değil bazı ilçelerimizde de hava ve çevre kirliliği en önemli sorunların başında geliyor.
Mesela İnegöl bu konudan en çok mustarip olan ilçelerimizin başında.
Bu nedenle de ilçe merkezinde hava kirliliğine neden olan unsurların belirlenip önem alınması için ciddi çalışmalar yapılıyordu.
Bunların içinde en önemlisi de Valilik’in bir süredir hava kirliliğine neden olan unsurların belirlenmesi için yaptırdığı araştırmada ortaya çıkan sonuç şaşırtıcı.
Başta mobilya sektörü olmak üzere tekstil üretimiyle de başta Bursa olmak üzere ülkemize önemli ölçüde katma değer kazandıran İnegöl’ün havasını endüstriyel atıklarının kirlettiği ortaya çıkmıştır.
Bu doğrultuda harekete geçen İnegöl’deki sektörel sivil toplum kurumları, atıkların bertaraf edilmesi konusunda önemli bir adım attı.
İMOS, İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve İnegöl Mobilyacılar Odası ile ATK firması arasında, İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi alanında faaliyet gösteren onlarca mobilya firmasının atıklarının düzenli toplanıp, bertaraf edilmesine ilişkin protokol imzalandı.
İnegöl Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, ATK firması Sahibi Hüseyin Babacan arasında imzalanan protokolde, endüstriyel atıkların çevre ile ilgili yasaların öngördüğü yaptırımın uygulanarak bertaraf edilmesi şartı yer alıyor.
Protokolün İnegöl’ün havası adına çözüm olduğu kanısındayım.
Ama yine de en önemli çözüm, İnegöl sayesinde para kazanan mobilya sektörü yöneticilerinin insanlara ve çevreye olan duyarlılığı sayesinde olacaktır.

Yaz sezonu için güzel haber…


BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, günde ortalama Bursa’da ortalama 280 bin metreküplük su tüketildiğini söyledi.
Doğancı ve Nilüfer barajları bugün itibarıyla, hiç su girişi olmasa dahi yıl sonuna kadar yetecek su rezervine sahipmiş. Son yılların en sıcak yazını geçireceğimizi düşünürsek su sıkıntısı çekmeyecek olmamız açısından güzel bir gelişme.
Ama bu durum suyun tasarruflu kullanılmayacağı anlamına gelmemelidir.

İnegöl’de büyük buluşma 5 Nisan’da


İnegöl’de biri iç diğeri ise dış piyasaya hitap eden mobilya fuarlarından olan Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF) haftaya başlıyor.
35’incisi düzenlenecek MODEF Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’na bu yıl 20 bin yerli ve 40 ülkeden bini aşkın yabancı ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
İnegöl mobilyasının tanıtımına büyük katkı sağlayan fuarın 5 Nisan’daki açılışını İçişleri Bakanı Efkan Ala yapacak.

Fotoğraflarla doğal güzellikleri ortaya çıkacak


Karacabey Belediyesi, ilçenin sahip olduğu doğal güzelliklerin ortaya çıkarılması amacıyla, ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenlemeye hazırlanıyor.
15 Nisan’da başlayacak olan ve üç gün süresince, doğa fotoğrafçılarının en güzel kareleri yakalamak için yarışacağı “Foto Maraton Karacabey” için geri sayım başlamış durumda.
Gerçekten de Karacabey ve çevresinin keşfedilmeyi bekleyen pek çok yeri var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.