Hava Durumu

İnegöl’ün hem vizyonunu hem de havasını kirletenlere son uyarı

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2016 07:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 07:08
Kentimizin en önemli sorunlarından biri olarak öne çıkan tehlike hava kirliliğidir.
Bursa’nın sanayi şehri olduğu gerçeği vatandaşın temiz hava soluma hakkının önünü geçmemelidir.
Ne yazık ki, özellikle kentin doğu bölgesindeki sanayi kuruluşlarında yer alan boyahane tarzı fabrikaların kullandıkları kalitesiz kömür nedeniyle bacalarından adeta zehir bırakıyorlar.
Yurttaşların şikayeti olarak konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen yetkililerin önlem almadığı, tehlikenin devam etmesinden anlaşılıyor ne yazık ki.
Şehrimizin organize sanayi bölgeleriyle dikkati çeken bir ilçemiz de İnegöl’dür.
İnegöl ilçesinde özellikle kış aylarında insan sağlığını ve ilçenin vizyonunu olumsuz yönde etkileyen hava kirliliğinin başlıca sebebi mobilya atıklarının ısınma ve bertaraf amaçlı kontrolsüz yakılması olarak belirlenmişti.
Geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak üzere İnegöl’e gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl’de Hava Kirliliği’nin Önlenmesi’ne yönelik önemli bir adım attıklarını açıklamış.
Altepe, protokol yapılarak imza altına alınan kararla bundan böyle mobilya atıklarının bedelsiz olarak esnaflardan toplanacak ve kontrollü şekilde bertaraf edileceğini söylemiş.
Ayrıca vatandaşın da bilinçlendirilip hava kirliliğinin ilçede en aza indirilmesi çalışmaları kapsamında mobilyacı esnafına Mobilya Atıkları Yönetimi broşürleri dağıtılmış.
Bunca önlem ve bilgilendirmelere rağmen mobilya atıklarını kontrolsüz yakarak imha eden ve konutlarda yakın olarak kullananlara idari para cezası uygulanacak.
Artık bu noktadan sonra en önemli sorumluluk ilçede yaşayan vatandaşların da alınan önlemler konuşunda hassasiyet göstermelidir.

TOKİ Orhangazi’yi yeniden inşa ediyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) üç ayrı etapta bin 580 konutun inşa edildiği Orhangazi’de tekrar yeni konutlar yapılması için çalışma başlatılmış.
Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, geçtiğimiz günlerde TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Uğur İnan’ı ziyaretinde Orhangazi Merkez, Çakırlı ve Sölöz mahallelerinde yapmak istedikleri TOKİ Konut Projeleri ile ilgili dosya sunmuş.
TOKİ projelere onay verince uygulama başlayacak.

Günde altı milyon ekmek çöpe gidiyor

Dünyada açlık oranları her geçen gün artarken aynı oranda israfımız da artıyor.
16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında gıda israfının büyüklüğüne ve nasıl önlenebileceğine ilişkin dikkatimi çeken şu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedim.
Dünya geliştikçe ve insanların refah seviyesi yükseldikçe gıda israfımız artıyor.
Gıda israfının küresel hacminin 1,6 milyar ton olduğu tahmin ediliyor.
Ülkemizde ise günde 6 milyon ekmek çöpe gidiyormuş.
Yorum sizin…

Tarım AVM Karacabey’e değer katacak

Halkının yüzde 75 tarımla geçimini sağladığı Karacabey’de son yıllardan tarıma yönelik sevindirici önemli gelişmeler yaşanıyor.
Arz-talep planlaması yapılarak bu doğrultuda yetiştirilen ürünlerin pazarlanması da daha kolay oluyor.
Belediye olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını, “Nerede tarım orada varım” sloganıyla destek veren Belediye Başkanı Ali Özkan, önümüzdeki yıl içinde ülkemizde ilk olacak bir Tarım AVM’yi Karacabey’e kazandırmak için çalıştıklarını söylemiş.
Tarım AVM hiç şüphe yok ki Karacabey’in yanı sıra bölgeye önemli ölçüde değer katacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.