Hava Durumu

İnegöl'ün bu girişimini her belediye düşünmelidir

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2017 04:43

Eminim sizin de dikkatinizi çekiyordu.
Son yıllarda tüm ülkeler başta olmak üzere şehirlerin turizme yüzünü dönmelerinin en önemli sebebi ciddi bir ekonomik getirisinin olmasıdır.
Bir şehrin turizm potansiyelinin olması turistin oraya gelmesi anlamına gelmiyor.
Önemli olan turizmde kural sayılan var olan potansiyelini, tanıtımını iyi yapabilmektir.
Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için şu bilgiyi de paylaşmak istiyorum.
Hükümet tarafından Türkiye Turizm 2023 Stratejisi kapsamında 2023 yılında 63 milyon turist, 86 milyar dolar dış turizm geliri, bin 350 dolar kişi başı harcama öngörülmektedir.
Yani turist başına ortalama 520 dolar olan mevcut gelirin yüzde 60 artış ile bin 350 dolara ulaşması amaçlanıyor.
Bu doğrultuda Bursa-İnegöl-Bilecik ve İznik'i kapsayan bölge kültür turizmi çerçevesi kapsamındadır.
Şimdi konumuza dönecek olursak İnegöl Belediyesi de, pek çok belediyemizin yapmaya çalıştığı gibi ama daha profesyonelce düşünerek ilçe turizmine katkı olması adına farklı kesimlerden kendi alanında önemli görevler üstlenen kişilerden oluşan İnegöl Turizm Tanıtım Platformu kurulmasına öncülük etmiş.
Hafta sonu yapılan platformun ilk toplantısında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçenin saklı kalmış güzelliklerinin artık ortaya çıkarılmasının gerekliliğini söylemiş.
Bu oluşumu İnegöl turizmi adına milat olarak değerlendiren Aktaş, "Bacasız sanayi olarak bilinen turizmi ilçemizde daha fazla geliştirmek adına önemli hamleler yaparken İnegöl'ün sahip olduğu değerleri öne çıkararak gelecek turistleri şehrimizin saklı kalmış güzellikleriyle buluşturacağız" açıklamasında bulunmuş.
Hükümetin Turizm 2023 Stratejisi hedefinden pay çıkarmak için kentimizdeki tüm yerel yönetimler proje geliştirmelidir.

4 bin yıllık tarihin içinde koşmak

Hafta sonu Türkiye'nin en büyük maraton yarışı olan İznik Ultra Maratonu 2017 gerçekleşti. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen maratona yerli ve yabancı 900'ü aşkın sporcu katıldı.
Maratonun en önemli özelliği koşulan güzergahın ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra 4 bin yıllık tarihi kalıntıların içinden koşularak starta ulaşılmasıydı.
Sporculara geçtikleri güzergahlarda ilçe halkının sevgi gösterileriyle destek vermesiyle bu güzel fotoğraf kareleri ortaya çıkmıştır.

Organik ürün satış mağazası açıldı

Doğal ve organik denilerek satılan ama gerçek dışı ürünlerin satışının önüne geçilmesi için Adliye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi organik ürünleri satış mağazası açmış. Büyükşehir Belediyesi Tarım AŞ tarafından da desteklenerek bölgeye has üretilen tuzsuz zeytin, köy salçası, tarhana, sofralık zeytin, köy makarnası ve eriştesi gibi doğan ürünlerin satışına Adliye Mahallesi'nde açılan mağazada başlandığını duyurmuş olalım istedik.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.