Hava Durumu

İnegöl’ü lanetleyen yoruma başkandan dava

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2016 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 08:38
İnegöl’ün ismi son zamanlarda ulusal medyada toplu hayvan ölümleriyle gündeme gelmişti.
Son olarak da İnegöl Belediyesi Hayvan Barınağı’nda yaşananlar ilçenin adını yine bu ölümlerle gündeme getirmiş ve bazıları da sosyal medya hesabından İnegöl’ü hedef alan yorumlar yazmışlardı.
Yapılan yorumlarından biri var ki tüm İnegöllülerin tepkisini çekmişti haklı olarak.
Sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından İnegöl’ün lanetli bir ilçe olduğunu, İnegöl’de yaşayanların adam olmadığını, İnegöl’deki insanların kötü tohum olduğunu, yine burada yaşayan insanların üzerine Allah’ın laneti ve depreminin gelmesi temennisinde bulunuluyordu.
İşte bu yazılı paylaşımlar üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş avukatı aracılığıyla hem yorumu yazan  hem de yorumu harika olarak nitelendirerek paylaşan  hakkında hakaret, nefret ve ayrımcılık yaptığından dolayı suç duyurusunda bulunmuş.
Başkan Aktaş, böyle bir olay yüzünden ne İnegöl ne de hemşerilerinin bu şekilde itham edilmesine seyirci kalamayacağını belirterek şunları söylüyor:
“Şehrimi ve halkını edepsizce eleştiren bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemi başlatarak tepkimizi ortaya koyduk. Biz İnegöl’ün mobilyasıyla, Oylat’ıyla, ekonomik potansiyeliyle gündeme gelmesini arzu ediyoruz. Gerçekten uzak böyle paylaşımlara sessiz kalmamız kabul edilemez”
Hep söylüyoruz yazıyoruz.
Sosyal medyayı kullanırken son derece dikkatli olmalıyız.
İnsanları küçük düşürecek zor durumda bırakabilecek yorum ve fotoğraflar paylaşılması doğru değildir.
Unutmamalıyız ki, teknolojiyi iyi yönde kullanabilirsek günlük hayatımızı kolaylaştırabiliriz.
Bilgisayarın başına geçip kendini karşısındakinden üstün gören densizlerin yaptığı yorumlar İnegöl örneğinde olduğu gibi insanları toplum karşısında farklı düşüncelere iletebiliyor.

DP Karacabey’de başkan Gülhan

Demokrat Parti Karacabey İlçe Teşkilatı’nın dün olağan kongresi vardı.
Mevcut İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu’nun aday olmadığı kongrede Zeki Gülhan tek aday olarak girdiği seçimlere katılan 50 delegenin oyunu alarak yeni dönemde DP’nin Karacabey İlçe Başkanı oldu.
1998-2004 yılları arasında da ilçe başkanlığı görevinde bulunan Zeki Gülhan’ın yönetim kurulu listesinde kendisiyle birlikte beş eski ilçe başkanı da yer alıyor.

30 girişimciye 30 bin TL hibe

Karacabey Belediyesi ile KOSGEB tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” ilgi görüyor.
Bugüne kadar 50 kişinin mezun olduğu kurslarda başarılı olanlara program dahilinde aldıkları eğitimin ardından sertifikalarıyla birlikte 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da kredi kullanma imkanı sağlanabiliyor.

CHP’den seçmene yakın markaj

CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı, daha önce Nilüfer ve Mudanya’da uygulanan mahallelere parti temsilcilikleri açmaya başladı.
İlk olarak Yolören ve Köprühisar mahallelerine temsilcilik açtıklarını söyleyen CHP İlçe Başkanı Necdet Sert, önümüzdeki günlerde de sekiz mahalleye daha temsilcilik açarak böylece seçmenle yaşadığı yerde iletişim kurmayı amaçladıklarını belirtmiş.
Bizce de CHP’nin bu çabaları 2019’da yapılacak seçimlere hazırlık niteliğini taşıyor gibi sanki.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.