Hava Durumu

İnegöl şimdi daha güvenli

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2015 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 08:09
Sıcak para ve iş gücünün her zaman fazla olduğu İnegöl’de haliyle asayiş olayları da çok oluyor.
İşsizliğin neredeyse olmadığı ilçe Türkiye’nin her bölgesinden göç alıyor.
Son nüfus sayımına göre, 242 bine ulaşan İnegöl’de bugüne kadar güvenlik amaçlı MOBESE yani kent güvenliği sistemi adı verilen ilçenin kameralarla izlenmesi yapılmıyordu.
Aldığı göçlerle birlikte son yıllarda suç oranlarının diğer ilçelerimize hatta diyebiliriz ki, şehir merkezinden daha fazla vuku bulduğu İnegöl’de MOBESE sistemi niçin yok diye eleştirmişimdir hep.
Velhasıl, bir süre önce başlanan, olayın kanıtı ve suç işlendikten sonra polisin faili bulma noktasında işini kolaylaştıran kent güvenliği sistemi, Vali Münir Karaloğlu’nun katılımıyla hizmete girdi.
Şehrin giriş ve çıkışlarının yanı sıra muhtelif yerlerine yerleştirilen 94 kamerayla İngöllüler izlenecek.
1 milyon liraya mal olan MOBESE sistemi sayesinde İnegöl artık suç ve suçluyla mücadelede daha güçlenmiştir.
Kent güvenlik sistemi, aslında bir önleyici güvenlik sistemidir.
Vali Karaloğlu’nun da dediği gibi suça meyilli olanlara ‘Bak burada suç işlersen biz seni görüyoruz ve kontrolümüz altındasın’ demek oluyor.
Her konuda Türkiye’ye örnek olan İnegöl’de bu yeni uygulamayla başta uyuşturucu olmak üzere asayişe müessir olaylarda azalma olması en büyük temennimizdir.

Plajlara kum takviyesi

Büyükşehir Belediyesi’nin deniz sahillerinden halkın daha fazla yararlanabilmesi için başlattığı çalışmalardan biri de Gemlik’in Küçükkumla sahillerinde devam ediyor.
Geçtiğimiz yıl kum taşıma işleminin bürokratik engellere takılması üzerine bu yaz sezonu öncesi işi sağlama alan Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Eğerce deniz sahilinden kamyonlarla Kumla’ya kum taşıyor.
Gözde tatil beldesinin sahiline dökülen kumlar, daha sonra plaja yayılıyor.
Bu arada sadece Kumla Mahallesi’ne plaj oluşturmakla kalmayıp, denize girmek isteyen vatandaşların rahatça duş alıp tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecek alanlar da oluşturuluyor.
Yıllardır ilgisizlikten yakınan Kumla sakinleri çalışmalardan bir hayli memnun.

Cep delik cüzdan delik

Partilerin milletvekili adaylarıyla her yerde karşılaşmak mümkün.
Sabahın erkek saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar deyim yerindeyse kapı kapı gezen adaylar ilginç görüntüler oluşturuyorlar.
İşte bunlardan bir tanesi de CHP milletvekili adayı Dr. Ceyhun İrgil, seçim çalışmaları için gittiği bir mahallede görüştüğü vatandaşın derdini dinlemiş.



Yoksulluktan şikayet eden vatandaş, kendisini inandırabilmek için boş olan cüzdanını gösterince ortaya işte bu ilginç kare çıkmış.



“Cep delik cepken delik” diyerek İrgil’e dert yanan vatandaş, herkes gibi insanca yaşamak için fırsat yaratılmasını istemiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.