Hava Durumu

İnegöl’e yakışmayan tartışmalar bunlar

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2016 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 07:49
Hızına yetişmekte bile zorlandığımız teknoloji çağında gelişim gösteren sosyal iletişim, hayatımıza öyle bir girdi ki, bazen bu durum silah gibi kullanılıyor ve telafisi mümkün olmayacak hasar verebiliyor.
Doğruluk derecesi araştırılmadan kişiler üzerinde yapılan yalan, yanlış ve de eksik paylaşımlara her geçen gün daha fazla rastlıyoruz.
Hele ki bunu kimliğini gizleyerek yapanların art niyetli oldukları açıkça ortadadır.
İşte dört aydır Fethi Vacip, sahte isimle Twitter hesabından İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş hakkında yaptığı iftiralarla, iş dünyasından siyasete kadar pek çok insanı karşı karşıya getiriyor.
Bu meçhul kişinin kim olduğunu tespit etmek için polis ilçede sürdürdüğü çalışmalar kapsamında zanlı olarak altı kişinin ifadesine başvurdu.
Dördü işadamı olan bu kişiler kendilerinin Fethi Vacip olma şüphesiyle haklarında işlem yapılmasına Başkan Aktaş’ın hedef gösterdiğine yönelik açıklamaları gerginliği daha da tırmandırmış durumda.
Nitekim Başkan Alinur Aktaş ile Milletvekili Hüseyin Şahin’in aralarının uzunca süredir pek iyi olmadığı İnegöl’de herkesçe bilinen bir gerçek.
Hal böyle olunca bu durumu fırsat bilen bazı kişiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan dört işadamının Hüseyin Şahin’e yakın isimler olmasından ötürü Başkan Aktaş’ın sözde “Bunlar olabilir” şeklinde polise şikayette bulunduğu yönünde tarafları kışkırtmaya çalışıyor.
Bu yanlış davranışlar yangına körükle gitmekten ibarettir.
Adı üzerinde sosyal paylaşım olan hesaplar üzerinden başka hesaplar görülmek istenmektedir.
Bir de kimliği gizlenerek özel hayata ilişkin bel altı ithamlarda bulunuluyor olması insanların hayatını ıstıraba dönüştürüp koca bir ilçeyi bakın nasıl da birbirine düşürüyor.
İnegöl her zaman ülkeye örnek olacak çalışmalarıyla takdir toplarken, bu şekilde gündeme getirilmek istenmesi hiç hoş değil.

Gerisi vatandaşın duyarlılığına kalıyor



İnegöl Belediyesi, daha yaşanabilir bir kent olma yolunda uygulamaya koyduğu çalışmalara bir yenisini daha eklemiş.
Evlerinde yemek yaptıktan sonra oluşan atık yağların lavabolara dökülüp doğayı kirletmemesi ve biyodizel üretimi vasıtasıyla geri dönüşüme kazandırılması için vatandaştan Alo 153’ü arayıp alınmasını isteyeceği 5 litrelik atık yağa karşılık hediye verilmesi kampanyası başlatmış.

Vatandaşa çevre bilinci kazandırma yolunda teşvik edici projelerle duyarlı olmaları amaçlanan 5 litrelik atık yağa karşılık verilecek hediyeler ise şöyle.

1 litre bitkisel yağ, bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, fiber temizlik bezi, bulaşık süngeri.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.