Hava Durumu

İnegöl’e yakışacak

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2014 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2014 07:31
Şu anki mevcut hastanenin 2.5 katı büyüklüğünde kapalı alana sahip olan ve son teknoloji elektronik donanımları nedeniyle ‘Akıllı Hastane’ şeklinde nitelendirilen 300 yataklı İnegöl Devlet Hastanesi pazartesi günü hizmete giriyor.
Modern donanımı ve yeni teknolojik cihazları, servis hasta odalarındaki donanımlı cihaz ve yatakları ile adeta 5 yıldızlı otel hizmeti de verecek olan yeni hastanede 10 adet ameliyathane, yeni doğan ve  yoğun bakım üniteleriyle bölgeye sağlık hizmet verecek.
53 bin 500 metrekare kapalı alana sahip, yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nde, kapalı alan büyüklüğü nedeniyle eski hastanede yaşanan yoğunluk böylece ortadan kalkacak.
Modern yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin Acil Servis bölümü 1 Kasım Cumartesi gecesi saat 24.00’ten, poliklinikler ise 3 Kasım Pazartesi günü sabah mesaisinden itibaren hizmet vermeye başlayacak.
Hayırlı uğurlu olsun.

BEŞ İLÇEYE ERKEN UYARI İSTASYONU

Kırsal kalkınma yatırımlarının koordineli şekilde yürütülmesi amacıyla Tarım A.Ş.’yi kuran Büyükşehir Belediyesi, tarımsal yatırımlara da hız kesmeden devam ediyor.
Amaç;tüm ilçelerdeki ürün çeşitliliği ve üretim kapasitesi gibi verilerin değerlendirilip, daha az ilaç kullanılması ve de ürün kalitesinin artırılmasıdır.
Bu nedenle, tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu Karacabey Küçükkaraağaç, Yenişehir Çeltikçi, Yıldırım Samanlı, Mustafakemalpaşa Ayaz ve Nilüfer’in Tahtalı Mahallesi’ne erken uyarı istasyonları kuruldu.
Üzerindeki sensorlarla hava sıcaklığı, nispi nem, yağış miktarı, yaprak ıslaklığı, toprak sıcaklığı gibi değerleri ölçen erken uyarı istasyonları sayesinde hastalık ve zararlılara karşı bilinçsiz ve gereksiz ilaçlama önlenecek, üretim maliyetleri düşecek, ürünü değer kazanan çiftçi daha çok kazanacak.
Velhasıl;Büyükşehir Belediyesi’nden beklenti, desteklerinin diğer alanlarda da sürdürülür hale getirilmesidir.

BAŞKANA,‘AHDE VEFA’ ÖDÜLÜ

TÜFAD Bursa Şubesi tarafından her yıl gerçekleştirilen Meşin Yuvarlak Ödül Töreni önceki gün Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmişti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katıldığı gecede İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ‘Ahde Vefa Ödülü’ verilmiş. 
İnegöl’de sporun her alanda gelişmesi anlamında şehrin yerel yönetiminin başında olan biri olarak Aktaş’ın on yıllık görev süresince yaptıkları ortadadır...
Bugüne kadar belediye başkanının yapmasının ekonomik anlamda pek de mümkün olamayacağı 20’yi aşkın spor tesisini ilçesine kazandıran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu ödülü fazlasıyla hak ediyordu.  
52 bin öğrencinin olduğu İnegöl, gençliğin kötü alışkanlıklardan uzak durması dolayısıyla enerjisini doğru yerlerde kullanması adına yapılan bu tesislerle Bursaspor’dan sonra kentimizi en üst ligde temsil etme başarısı gösteren ilçemizdir.
Sadece Belediyespor olarak 8 branşta bin 500 lisanslı sporcusu bulunan İnegöl, çok ciddi dinamiği olan bir şehir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.