Hava Durumu

İnegöl’e üçüncü OSB geldi

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2015 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2015 08:12
Son yıllarda İnegöl her yönüyle ciddi bir büyüme hamlesi gösteriyor.
Tamamı ilçede üretilerek yılda 683 milyon dolar ihracat yapan, 2023 yılında bu rakamı 1 milyon dolara çıkarma hedefi koyan İnegöl, Bursa’nın olduğu kadar ülkemiz adına önemli gelişme içerisinde. 
Organize Sanayi Bölgesi ile Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip İnegöl’e şimdi de 3’üncü Organize Sanayi Bölgesi kazandırıldı.
Zannediyorum üç tane organize sanayi bölgesi bulunan başka bir ilçe yok.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca daha düzenli sanayileşme adına 2013 yılında Islah Organize Sanayi Bölgesi statüsüne kavuşturulan Yenice Sanayi Bölgesi, Yenice İşadamları Derneği’nin girişimleri bakanlığın da onayıyla şimdi de Organize Sanayi Bölgesi statüsüne yükseltilmiş oldu.
Mobilya, tekstil, ambalaj, karton, meşrubat, ev tekstili ve iplik gibi 38 fabrikayla 120 hektarlık alanda faaliyet gösterilen bölgenin OSB kapsamına dahil edilmesi demek binlerce insana yeni iş alanları oluşturulacak anlamına geliyor.
Şöyle ki, şu an için yaklaşık 5 bin olan istihdamın 20 bine çıkması hedefleniyor.

Adliye projesi hazır

Orhangazi’de uzun süredir konuşulan ancak somut bir adımın atılmadığı iki önemli proje hayata geçiriliyor.
Bunların biri olan ve yapımı süren devlet hastane diğeri ise Adliye Sarayı’dır.
Hükümet konağı binasında faaliyet gösteren Adliye Sarayı için yapılması planlanan yeni binayla ilgili çalışmalar hız kazandı.
Orhangazi Belediyesi’nce tahsis edilen eski Taşıyıcılar Kooperatifi’nin bulunduğu alana yapılacak olan yeni Adliye Sarayı’nın projesi hazır.
Mühendislik firması yetkilileri, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak Adliye Sarayı’nın yapılacağı alanı gezerek son değerlendirmeleri yaptılar.
Arzumuz, önce hastanenin ardından da adliye binasının yapımı kısa sürede tamamlanarak ilçe halkının hizmetine sunulmasıdır. 

Dilek tutarken…

Siz de rastlamışsınızdır…
Halk arasında “dilek balonu”, “uçan fener” olarak bilinen, özel günlerde ve kutlamalarda ateşlendikten sonra havaya bırakılan bu balonların çok hoş bir görüntü oluşturduğu kadar tehlikeli de olduğunu da biliyor musunuz?
İnegöl’de eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle bir eğitim kurumunun düzenlediği mezuniyet gecesinde gökyüzüne kontrolsüzce bırakılan dilek fenerlerinin yanar şekilde üç tane evin çatısına düşmesiyle başlayan panik gecenin tadını da kaçırmış.
Evlerin çatılarının tutuşması ihtimaline karşı çağrılan itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmalarla çatıların tutuşması engellenmiş.
Diyeceğim o ki, hani bazı anlar vardır insanın yaşamı boyunca unutamayacağı.
Böyle bir anınızı mutlu sonuçlandırmak için dilek balonu yakıp uçurmanıza gerek yok.
Hele ki, şehir içinde bu tehlikeli oyunu oynamak daha da tehlike oluşturduğuna göre mutluluğunuza mutsuzluk katmayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.