Hava Durumu

İnegöl’e kar değil sanki felaket yağmış

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2015 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2015 08:15
İnegöl’de kapalı pazaryerinin yoğun yağan kar nedeniyle çatısının çökmesi CHP, MHP ve SP’nin hedefi olmuş durumda.
Gerçekten de yılın son günü İnegöl’e son yılların en yoğun kar yağışının olması ilçede panik yaratmış.
Önce elektrikler kesilmiş, ardından onlarca mahalleyle ulaşım sağlanamamış.
Yol açma çalışmaları için Büyükşehir’den gönderilen araçlar yetersiz kalmış.
Aynı şekilde ilçe merkezinde de yaşanan kar yoğunluğu yüzünden okullar tatil edilirken haftada üç gün pazaryeri olarak kullanılan MERPA’nın çatısı çökmüş.
Bunların hepsi iki gün içinde yaşanınca başta belediye olmak üzere diğer kamu kurumları bir araya gelerek kriz masası oluşturmuş.
İnegöl’de hayatı olumsuz etkileyen olumsuz hava şartları nedeniyle muhalefet parti ilçe başkanları açıklama yaparak faturasını yeterli önlem almadığı gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi’ne kesti.
MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, iki gün boyunca ana arterler başta olmak üzere hizmet almayı beklediklerini belirterek şunları söyledi:
“Bizler Bursa Büyükşehir’e bağlanınca İnegöl geri gidecek, hizmetler azalacak, İnegöl’e bu gömlek dar gelecek dediğimizde, ‘Yanlış düşünüyorsunuz, daha iyi hizmet alacağız’ diyenler bu yaşananları iyi görsün. Hizmet bekleyen ilçemize hizmet vermeyen Bursa Büyükşehir yönetimini önce Allah’a sonra İnegöl’de yaşayan hemşerilerimize havale ediyorum”
Pazaryeri çatısının çöktüğü yerde incelemelerde bulunan CHP İlçe Başkanı Engin Başar’ın da hedefinde İnegöl Belediyesi vardı…
Yaşananları şayet gündüz olması durumunda Soma ve Ermenek olayına benzeten Başar;
“Görünen o ki, bu tür yatırımlar müteahhide verilirken, doğru düzgün verilmiyor ya da yandaş müteahhitlere veriliyor. Sonuç ortada”
şeklinde eleştirirken, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü de yaşananların doğal afet denilerek geçiştirilemeyeceğini ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyor.
İnegöl’deki gelişmelere muhalefet partilerinin yaklaşımı böyle.
Ama madalyonun diğer yüzüne baktığımızda bir gerçekle daha karşılaşıyoruz.
31 Aralık günü İnegöl’e yağan karın durumunu bakın Belediye Başkanı Alinur Aktaş nasıl özetliyor.
“Bu tam bir felaketti. 44 yaşamdayım bugüne kadar İnegöl’e böyle kar yağdığını görmedim. Aralıksız 41 saat kar yağdı. Tesellimiz pazar yeri çatısının çökmesinde can kaybının olmamasıdır. Konuyla ilgili yasal soruşturma başlatıyoruz”
Değerli okurlarım, yaşananların öncesi ve sonrası okuduğunuz gibi böyle.
Takdir siz İnegöl halkınındır…

Yenişehir’de de kar çökertti

İnegöl’de beklenmedik yoğun kar yağışı nedeniyle pazaryerinin çatısı çökerken benzer bir durum Yenişehir’in Karaköy Mahallesi’nde de yaşandı.
İki yıl önce yaptırılan 300 kişi kapasiteli düğün salonunun kar yağışının ardından çatısı çöktü.
Çatısı ve duvarları çöken düğün salonunda, düğün olmaması olası bir faciayı önlemiş oldu.
Mahalle sakinleri de salonun yapımından kaynaklanan hata nedeniyle çatının çöktüğünü belirtirken, “insan hayatı bu kadar ucuz mu?” diyerek, tepkilerini dile getirmişler haklı olarak.
İnegöl ve Yenişehir’de hatta Bilecik’te de yaşanan çatı çökmeleri bizlere gösteriyor ki, ucuz etin yahnisi ancak bu kadar olacaktır…
Lütfen artık, ihalelerde şu kadar kırım yaptırarak şu kadar tasarruf ettik diyerek böbürleneceğinize kaliteli ve can güvenliği olan yapıların yapılmasını sağlayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.