Hava Durumu

İnegöl caddelerinde gemi yürütülecek

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2017 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 04:51

İnegöl mobilyasının tarihi Osmanlı'ya dayanıyor.
Barbaros Hayrettin Paşa'nın komutasındaki donanma gemilerinin yapımında İnegöl'ün ormanlarında yetişen ağaçlardan yararlanılırmış.
Gelişen teknolojiyle birlikte İnegöl, mobilya sektöründe kendini geliştirmiş ve bugün dünyada önemli bir marka haline gelmiştir.
İnegöl mobilyasının tarihin önemli izlerini yeniden yaşatmak üzere, gemileri karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethini simgeleyen gemisinin bir benzerinin yapımı tamamlanmış.
Firmanın on kişilik ekibince günler süren çalışma sonunda 10 metre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde, 6 ton ağırlığında, 50 kişi kapasiteli gemi, İstanbul'un fethi kutlamaları töreninde ilçede yürütülerek fetih canlandırılacak.
Bir hayli ilgi çekeceğini düşündüğüm çalışmanın İnegöl'de yapılıp canlandırılması ilçeye ayrı bir anlam katacaktır.

MKP'de gençlik nereye gidiyor!

Mustafakemalpaşa'da son zamanlarda yaygınlaşan sprey boyalarla duvarlara yazı yazma furyası artık ahlak sınırlarını zorluyormuş.
Yazılanlardan da anlaşılacağı gibi en çok da askere gidecek gençler arasında yaygın hale gelen bu durum şimdi de liseli öğrencilere sıçramış ki, hakaret ve küfürlere varan yazıları görenlerin okumaya utanacak kadar durum vahim hale gelmiş.
Vatandaşlar, gençlerin yapacak bir şey bulamayınca sokaklarda boş boş gezerek kendilerine meşgale aradığını ve bu konuya çözüm bulunmasını istiyorlar.
Naçizane fikrim, gençlerin zaman geçirebilecekleri sosyal alanlar oluşturulmalıdır.

Karacabey Panayırı başladı

Baharın kendini hissettirdiği şu günlerde yaşadığımız çevremizde etkinlikler da artmaya başladı. İznik'ten sonra dün de Karacabey Panayırı başladı.
Üç gün boyunca konserler, klasik araçlar sergisi, cirit ve okçuluk müsabakaları, mehteran gösterisi, hayvan panayırı, güvercin uçurma yarışmaları, DJ eşliğinde tüm gün müzik dinletisi, bireysel ve takım spor turnuvaları, yağlı güreşler, eko ürünler pazarı ve alışveriş şenliği gibi etkinliklerin yer alacağı panayır, zamanı olanlar için değerlendirilebilir.

Hastane üç ay sonra bitiyor

Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, önceki gün gittiği Gemlik'te yapımı süren yatırımları incelemiş. İlk olarak yapımı devam eden Gemlik Bölge Hastanesi inşaatını gezerek bilgi alan Torun, inşaatın üç ay sonra biteceğini söylemiş.
Daha sonra kendisine eşlik eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Başkanı Zafer Işık ile Büyükşehir Belediyesi'nce yenilenen Karacaali Geçlik Kampı'na giderek buranın da yaz sezonunda açılacağını söylemiş.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.