Hava Durumu

İnegöl Belediyesi'nden şaşırtan geri adım

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2017 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2017 07:34

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'la yaptığımız röportajlarda ilçeye güneş enerjisi santralı kurulması konusu, belediye meclisince onaylanarak çalışmalara başlandığını söylemişti.
Hatta bu sayede belediyenin enerji giderlerinin düşeceğini, 60-70 bin lira harcayarak yılda 700-800 bin lira elektrik kazançlarının olacağını ayrıca sistemin iki yılda kendini amorti edeceğini belirterek, "Tabir edilirse Allah'ın güneşinden elektrik üretimi ile alakalı istifademiz olacak. Böyle bir nimeti niçin fırsata çevirmeyelim ki" derken de 1 milyon 200 bin avro destek alacaklarını belirtmişti.
Bu iş için en zor aşama olan enerji üretimi lisans alımı da hükümet destekli kısa sürede gerçekleştirilmişti ki, İnegöl Belediyesi geçtiğimiz hafta yaptığı meclis toplantısında bu işten vazgeçme kararı aldı.
Gelişmiş ülkelerde güneş ışınlarından yararlanarak elektrik enerjisi üretimi adına ciddi yatırımlar yapılırken İnegöl Belediyesi'nin prestijli projeleri arasında yer alan bu uygulamadan vazgeçmesi enteresan.
Başkan bir yıl önce gururla söz ettiği projeden birdenbire geri adım atarak vazgeçildiğini şu sözlerle açıklamış:
"11-12 yılda kendini amorti edebileceğinden bizim açımızdan rantabl olmadığı gibi bir durum ortaya çıktı. Bu nedenle lisansıyla birlikte satmak istiyoruz"
Ardından da yine belediye meclis kararıyla güneş enerjisi sisteminin satış kararı alınmış.
Güneşi gün içinde iki-üç saat o da bazen görebilen Avrupalı aracının üstüne enerji paneli koyarak tasarruf etme arayışındayken günün her saatinde güneşten istifade edilebilen İnegöl'de bu sistemden vazgeçilmesi sizce de enteresan değil midir?

Gürsu'nun su şehri kimliğine çeşmeli destek

Her ne kadar verimli topraklarında yetişen ürünleriyle öne çıksa da özelliğini koruyan tarihi yapılarıyla da bilinen bir ilçemizdir Gürsu.
Gürsu Belediyesi ilçenin tarihi dokusuyla kent estetiğini pekiştirerek dikkatleri çekme çabası içine girmiş.
Bol miktarda su kaynaklarına sahip olmasından dolayı Gürsu isminin bu sebeple verildiği ilçenin bu özelliğinin yaşatılması adına dört ayrı caddeye Selçuklu mimari dokusuna özgü çeşme yapılıyormuş.
Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçenin kent estetiğini geliştirmeye yönelik başlattıkları çalışmalar öncesi halkın görüş ve önerilerini aldıklarını belirtiyor.

Hem yıkılıyor hem de temizleniyor

Gemlik Belediyesi'nin bir süredir sürdürdüğü ilçedeki terk edilmiş ve tehlike oluşturan metruk binaların yıkımına ilişkin açıklamasında bugüne kadar 300 adet yıkım gerçekleştirilmiş.
Gerçekten de önemli bir sayı bu.
Mahalle muhtarlarının bu konudaki şikayetlerinin belediye meclisine sunulmasıyla alınan kararla gerçekleştirilen yıkımlar sayesinde o bölge de temizlenmiş oluyor.
Başıboş olduğu için madde bağımlılarının mekanları haline gelen binaların yıkılmasının mahalle sakinlerince memnuniyetle karşılanıyor olması sevindirici.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.