Hava Durumu

“İki yıl sonra Körfez’in her yerinde denize girilebilecek”

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2016 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 07:22
Öncelikle şunu hatırlatalım.
Körfez’den kasıt, Mudanya’dan başlayıp Kurşunlu, Gemlik, Kumla ve Narlı’ya kadar uzanan deniz sahilinin oluşturduğu bölgedir.
Bir diğer ifadeyle de Bursa’nın denize sahilini U şeklinde çevreleyen iç denizin adıdır Gemlik Körfezi.
Önceki gün bu sütunlardan yapılacağını duyurduğumuz Gemlik Körfezi’nin kirliliğine karşı alınacak önlemlerin anlatıldığı panelde konuşan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın yazının başlığına taşıdığımız, “İki yıl sonra Körfez’in her yerinde denize girilebilecek” şeklindeki sözleri önemlidir.
Zira başta evsel atıklar olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden taşımacılık yapan gemilerin de neden olduğu kirlilikten körfezi arındırmak için geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi’nce geçtiğimiz yıl önemli bir projeye başlandı.
Çetinavcı’nın, hayalini kurduğumuz mavi Körfez özlemine ilişkin sözlerinin gerekçesi şudur.
Gemlik Körfezi’nin kirlilikten kurtuluşu olacak olan proje kapsamında Gemlik, Kumla, Kurşunlu ve Mudanya’ya dört adet arıtma tesisi yapılacaktır.
140 milyon liraya mal olacak yatırımın mayıs ayında temeli atılacak arıtma tesislerinin iki yıl içinde işletmeye alınacağını söyleyen BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın “Evsel atıkları da bu arıtmalara göndereceğiz ve arıttıktan sonra 50-60 metre derinden denize deşarj edeceğiz. İnşallah bu arıtma tesisleri işletmeye alındıktan sonra Körfez’in her noktasından halkımız denize girebilecektir” şeklindeki sözleri bu açıdan önemlidir.
Deniz kenti olmamıza rağmen denizine girilemeyen Gemlik Körfezi’nde arıtma tesislerinin faaliyete geçmesiyle inşallah bu beklenti mümkün olacaktır.
Her şeyden önemlisi çözümün az atık az kirlilik felsefesinin halkımızca benimsenmiş olmasıdır.
Bunun için de bir taraftan arıtma tesisleri diğer yandan da halkın bu konuda bilinçlendirilmesiyle Gemlik Körfezi’nde hayalini kurduğumuz mavi denize kavuşulacaktır.

Mudanya AK Parti’ye Ünal atandı


AK Parti eski İlçe Başkanı Erdal Kaya geçtiğimiz hafta görevinden istifa etmişti. Kaya’nın eski ilçe başkanı Kadir Kahraman ile grup toplantısında yaşandığı tartışma istifanın nedeni olarak gösteriliyor.
AK Parti Genel Merkezi, yeni ilçe başkanını belirlemek üzere Murat Ünal, Arif Bayrak ve Yusuf Ömeroğlu’nu önceki gün Ankara’ya çağırarak görüşme yapmıştı.
Genel merkez dün AK Parti Mudanya İlçe Başkanlığı’na Murat Ünal’ın atamasının yapıldığını il başkanlığına bildirdi.

Destek priminde başvuru için son gün


Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, önemli bir uyarıda bulunuyor.
Hububat, baklagiller, çeltik ve dane mısırda 2015 yılı prim başvuru süresinin bugün mesai saati bitiminde sona ereceği duyuruluyor.
Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin başvurularını Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve ilçe müdürlüklerine yapmaları gerekiyor.
Aksi takdirde desteklemeden yararlanamayacakları belirtiliyor.

Dubai Fuarı’nda İznik çinisi tanıtıldı


İznik çinileri, Ortadoğu ve Asya’nın en büyük fuarı olan Dubai Turizm Fuarı’ndaki Ulu Şehir Bursa standında tanıtıldı.
Her medeniyetin izlerinin bulunduğu İznik’i insanlığa tanıtarak turizm alanında öncü belediye olmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Osman Sargın, fuarda İznik çinilerini katılımcılara tanıtıp, ilçeye gelerek yerinde görmeleri için davette bulunduklarını belirtiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.