Hava Durumu

İki komşu ilçeye ortak fakülte

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2016 07:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 07:37
Konu daha önceleri de gündeme gelmiş ancak bir sonuç alınamamıştı.
Karacabey’de 20, Mustafakemalpaşa’da 17 yıldır Uludağ Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulları eğitim vermeyi sürdürüyor.
Komşu olmakla birlikte birbirine yakın olması bölgeye yapılacak devlet yatırımlarının bu minvalde düşünülerek ortak bir noktada planlanması öngörülse de bu arzulanan durum eski milletvekili Önder Matlı’ya da aktarılmış ama sonuç alınamamıştı.
Dün görüştüğümüz AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, ilçe halkının yıllardır beklenti içinde olduğu fakülte hedefinden söz etti.
Geçenlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Karacabey’e gelen milletvekilleri Hüseyin Şahin, Zekeriya Birkan ile UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a hem fakültenin ismi yönündeki taleplerini hem de düşünülen yer konusunda bilgi vermiş.
Erol, yer konusunda alternatif olarak da TİGEM arazisinde iki ilçenin de ortak kullanabileceği bir noktaya fakültenin yapılmasını istemiş.
TİGEM arazisi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tasarrufunda olduğuna göre kurulacak fakülte için yer konusunun sorun olmayacağı gerçeği de ortaya çıkmış oluyor böylece.
İlçe Başkanı Murat Erol, fakültenin ismi konusunda iki ilçenin ortak noktası olan TİGEM arazisinin asıl adı olan Nilüfer Hatun olmasını önermiş.
Mustafakemalpaşa’yı da içine alacak ortak bir noktaya dört yıllık fakülte kazandırılması için Murat Erol ile Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek Bakan Çelik’le görüşecekler.
Beklentinin gerçekleşmesi durumunda iki ilçenin de menfaatine olacaktır.
Aksi takdirde hem Karacabey’e hem de Mustafakemalpaşa’ya birer fakülte istemek hayalden öteye gidemezdi.

Yenişehir yatırımcılarını bekliyor


Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (YOSAB) tarla vasıflı araziler arsa vasfına dönüştürüldü.
Yenişehir Belediye Başkanı aynı zamanda YOSAB Yönetim Kurulu Başkanı olan Süleyman Çelik, Organize Sanayi Bölgesi’nin üst kısmındaki arazinin Sanayi Bakanlığı’nın izniyle tarla vasıflı arazilerin sanayi imarlı vasfa dönüştüğünü belirtiyor.
Başkanın bu açıklamasıyla aynı zamanda yatırım yapmak isteyen işadamlarını Yenişehir’e davet ediyor.

Hakkını arayan kazanıyor


2015 yılında tüketicilerin özellikle bankalardan dosya masrafı, kredi kartı aidatı almak için Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’ne yaptığı başvurular bir yılda iki katına çıkarken başvurular genelde tüketici lehine sonuçlanmış.
İnegöl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Yaşar Cengiz, kararların yüzde 99´unun tüketici lehine sonuçlandığını söyledi.
2015 yılında en çok başvuru, bankacılık sektörüne yönelik olmuş.

Bu da basının gücü olsa gerek


Yenişehir Gündem gazetesinde yer alan,“Otomotiv Test Merkezi’miz olacak ama araç muayene istasyonumuz bile yok” şeklindeki haber, iki ilçenin bu yöndeki eksikliğinin giderilmesini sağladı.
Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve AK Parti İlçe Başkanı Adnan Kamıl, konuya ilişkin girişimlerde bulunarak ilçeye davet edilen TÜVTÜRK Tesis Yönetim ve Teknik Koordinasyon Müdürü Cemalettin Osmanoğlu, yaptığı incelemede araç muayene istasyonunun Yenişehir’e kurulmasında bir engel olmadığını açıkladı.
Önümüzdeki günlerde istasyonun kurulmasının ardından Yenişehir’in yanı sıra İznikli vatandaşlar da yararlanabilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.