Hava Durumu

Hüzün ve sevincin aynı anda yaşandığı büyük buluşma

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2016 00:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2016 00:45
Geçtiğimiz haftanın ülkemizde Organ ve Doku Bağışı Haftası olarak kutlanması nedeniyle bir süredir bu sütunlardan konuya ilişkin yazılar yazıp duyurular yapıyoruz.
Bundaki amacımız, her bağışın yeni bir hayat olduğuna dair vurgular yaparak toplum bilincini artırabilmektir.
Dün yine Organ ve Doku Bağışı Haftası etkinliklerinden sonuncusu olan hayat verenlerle hayata tutunanların bir araya geldiği bir büyük buluşmaya tanıklık ettik.
Şöyle de tarif edebiliriz, en yakını ölürken yaşama umudu organ nakline bağlı bir başka insana hayat veren ailelerle, organ bağışıyla hayata tutunanların ve de bu yaşananlara aracılık eden sağlık görevlilerinin buluşmasıydı bu.
Hüzün ve sevincin aynı anda yaşandığı bu büyük buluşmada organlarını bağışlamakta tereddüdü olan herkesin orada olmasını çok isterdim.
Çünkü en acılı anlarında çocuklarının organlarını bağışlayarak başka çocuklara can olan anne ve babaların paylaştığı duygularını dinlemeliydiniz.
Yine aynı şekilde organ nakli olup yaşamını normal bir insan gibi sürdürebilen kişilerin candan, yürekten teşekkür edişlerini duymalıydınız.
Şunu unutmamalıyız ki, başka bir şekilde bağış yaparak başkalarına aş, iş, barınacak yer temin edebiliriz.
Ama asla onları yeniden hayata döndürecek çarpan bir kalp, nefes alabileceği bir akciğer, görmesini sağlayacak bir kornea ya da hayatının sağlıklı şekilde devam ettirebileceği karaciğer, böbrek temin edemeyiz.
İşte bu yüzdendir ki organ bağışı hayati önem taşımaktadır.
Vali İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Rüstem Aşkın’ın da katılıp bağışta bulunan donör ailelere teşekkür belgesi verdikleri törenin özeti şudur:
Bir insan ölürken diğeri hayata bağlanıyor, birinin son nefesi diğerine yaşam sağlıyor

Orhangazi marka kent olma yolunda

Hafta sonu Orhangazi Gedelek 3. Turşu Festivali, önceki gün de Orhangazi 38’inci Zeytin Festivali’ne ev sahipliği yapan ilçe, her iki ürünüyle marka olma hedefine doğru ilerliyor.
Zeytin bölge insanının en önemli geçim kaynağı olurken Gedelek turşusuyla da dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapıldığını söyleyen  Belediye Başkanı Neşet Çağlayan,bu konuda katkılarının devam edeceğini belirtiyor.

İnegöl dünyayla buluşuyor

İnegöl mobilyasının yeni pazarlara ulaşması amacıyla İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından ilki geçen yıl Afrika kıtasına yönelik yapılan İnegöl Dünya ile Buluşuyor projesinin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.
Projeyle, Amerika kıtasından gelen 7 ülkenin büyükelçilik ve konsolosluk yetkilileri, İnegöl’ü yakından tanıma fırsatı buldu.

Gürsu’da okullar belediyeyle renkleniyor

Gürsu Belediyesi, ilçedeki tüm okulların çevre düzenlemesi ve bakımını yaparak eğitim kurumlarının daha güzel bir hale getirilmesini sağlıyor.
Belediye Başkanı Mustafa Işık, öğrencilerin eğitim aldıkları binaların onların renkli dünyalarına uygun olarak renklendirmeyi sağlamayı amaçladıklarını, geleceğin teminatı çocukların böylece eğitim kalitelerine etki edeceğini düşündüklerini belirtmiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.