Hava Durumu

Hüseyin Şahin’in İnegöl sevgisi göklere çıktı

Yazının Giriş Tarihi: 21.07.2015 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.07.2015 07:49
AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in vekil olduğu ilk döneminin ilk günlerindeki görüşmemizde ilçesinin tanıtımına yönelik katkı koyacak hedeflerinden biri de şuydu.
Ulaştırma Bakanlığı’yla görüşüp Türk Hava Yolları filosuna dahil olacak yeni uçaklardan birine İnegöl isminin verilmesiydi.
Şahin, ilk kez İTSO meclis üyeliği döneminde dillendirdiği talebinin nedenini de şöyle açıklıyordu:
“İlçemizin isminin daha fazla telaffuz edilmesi dolayısıyla da tanıtımına katkı sağlamak”
Şahin’in bu konudaki hayali altı yıl sonra gerçeğe dönüştü…
THY Yönetim Kurulu’nca ismin verilmesine ilişkin girişimleri sonuç vermiş ve geçtiğimiz aylarda karar alınmış ve filoya dahil edilecek yeni uçakların yurtdışından gelmeleri bekleniyordu.
Geçtiğimiz günlerde test uçuşlarını tamamlayarak Türkiye’ye getirilen bu uçaklardan birine İnegöl ismi verildi.
Yurtiçi uçuşlarda seferlerine başlayan İnegöl isimli Boeing 337 tipi uçak yolcu taşıma seferlerine başladı.
Bursa’nın adını taşıyan bir uçağın olmadığı THY’de nasıl oluyor da o ilin ilçesinin ismi bir uçağa veriliyor diyebilirsiniz.
Bunun iki önemli nedeni var…
Birincisi, Türkiye’ye örnek bir kalkınma hamlesiyle, istikrarlı başarı grafiğiyle ve yılda toplam 973 milyon doları aşan ihracata sahip ilçe olması.
Diğeri ise, İnegöllü olan Hüseyin Şahin’in girişimciliği ve iş bitiriciliği.
Kısacası çalışkan oldukları kadar üretken insanların yaşadığı ilçenin, isminin göklerde dolaşmasını hak ettiği kanısındayım.

Klimanın da müjdesi mi olur?

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan her zaman olduğu gibi arkadaşlar geçenlerde de basın bülteni göndermişler.
Bültenin başlığı şöyle:
Fidansoy’dan ‘klima’ müjdesi
Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, “BursaRay doğu etabında faaliyet gösteren hafif raylı sistem araçların yüzde 50’si klimalandırıldı”
Mesele şu.
Bursa’nın kent içi ulaşımında önemli yatırım ve yeniliklere imza atan Burulaş’ın kentin doğu yakasında faaliyet gösteren hafif raylı sistem araçlarda aynı özeni gösterdiği kanısında değilim.
Zira, kentin doğu bölgesinde oturan biri olarak Bursaray’ın Gürsu ve Kestel’e ulaştığında biz de kentin batısında yaşayanlar gibi ulaşım sorunumuzun olmayacağını düşünüyorduk.
Ama hiç de umduğumuz gibi olmadı.
Nitekim metro, Gürsu ve Kestel istasyonlarında 1.5 yılı aşkın süredir hala aktarma istasyonları kurulamadı.
Yine ayrıca kış ve yaz aylarında klima olmadığı için metro vagonlarında yolculuk yapmak tam anlamıyla eziyete dönüşmüş durumda.
Bir de buna Arabayatağı’nda aktarma yapılması ve araçların sık sık arızalanması eklenince metroyla kentin doğu bölgesine seyahat eden bir daha etmiyor.
Velhasıl, kentin doğu bölgesine çalışan metro vagonlarına klima eklendiğini müjde verip konforlu ulaşımdan söz etmek bana biraz abesle iştigal gibi geldi.

Deniz taşar mı?

Ramazan Bayramı’nın son gününe denk gelen pazar günü Gemlik Küçükkumla’da bugüne kadar görülmemiş bir izdiham vardı.Yazının başlığında aktardığımız gibi inanın sanki deniz taştı…Tatil beldesinde sahil düzenleme çalışmalarını aldırış etmeyip serinlemek için vatandaşlar denize girince ilginç görüntüler ortaya çıktı.



Plaj o denli kalabalıktı ki, yürümek mümkün değildi.Benzer kalabalık denizin içinde de vardı. Yüzmek bir yana kulaç atmanın dahi zor olduğu kalabalığı görenler, “Sanki deniz taştı” benzetmesi yaptılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.