Hava Durumu

Hüseyin Şahin’den belediye başkanlarına önemli çağrı

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 07:19
Yapımı süren İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun gelişimine hız katan Bursa’yı yatırım için cazip hale getirmeyi sürdürüyor.
Beraberinde kente olan orantısız göç de arttıkça artıyor.
Bununla da kalmayıp oluşan konut ihtiyacıyla birlikte kira ve daire fiyatlarında müthiş artış gözlenmekte.
Bursa’nın kenar semtinde dahi 120 bin liranın altında konut satın almak neredeyse imkansız.
Kiralık daireler ise 500 TL’den başlıyor.
Hal böyle olunca da dar gelirli vatandaş başını sokabilecek ev hayalini dahi kuramaz oluyor.
Şu da bir gerçek ki, TOKİ aracılığıyla ülkemizde 100 binlerce insan ev sahibi olarak bu hayalini gerçekleştiriyor.
Buradan yola çıkarak görüştüğümüz AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, önemli bir hususa değindi.
AK Parti’nin dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmasının hükümet politikası olduğuna vurgu yaparak sözlerinin arkasında olduklarını ifade eden Şahin, belediye başkanlarına şu çağrıyı yapıyor.
“Siz yeter ki arsa üretin. Gerisini bizzat ben takip ederek TOKİ’nin konut yapmasını sağlayacağım”
Şahin, ayrıca yine hükümetin seçim vaadi olan ayda 250 TL taksitle emekli vatandaşlara konut yapmak adına gelecek talepleri mutlaka değerlendireceklerini belirtiyor.
O halde bu durumda iş belediye başkanlarına düşüyor.
Önce belediyelerin ilçelerinde bu yönde talepleri belirleyip konut arazi tahsisi yapmalarını isteyen Şahin, kendinden o kadar emin ki, bu iki hususun dışında kalan tüm işin takibini bizzat kendisinin üstleneceğini söylüyor.

Gemlik Körfezi için yeni bir karar

Gemlik, Narlı, Kurşunlu, Mudanya, Güzelyalı, Kumyaka ve Tirilye balıkçı kooperatiflerinin müşterek aldığı kararların valilikçe de desteklenmesiyle Gemlik Körfezi’nde balık neslinin korunması için 12 metre üzerinde teknelerin gırgır ile balık avlamasının yasaklanması fikri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca onaylandı.
Böylece Gemlik bölgesinde 2016 ile 2020 yılları arasında balık neslinin çoğalması ve korunması için 12 metre üstündeki tekneler ile gırgır ile balık avlama yasaklanmış oldu.

Ulubatlı şanına yakışır anıldı

Resmi bir dayanak olmamakla birlikte İstanbul’un fethinde surlara sancağı diken isim olan Ulubatlı Hasan, doğduğu Karacabey yolundaki Uluabat Mahallesi’nde düzenlenen törenlerle anıldı.
İstanbul’un fethinin 563’üncü yıldönümü sebebiyle Karacabey Belediyesi’nin Ulubatlı Hasan anısına düzenlediği etkinliklere Vali Münir Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ile vatandaşlar katılım gösterdi.

İznik’e “özel” onay çıktı

İznik’te özel eğitim ve öğretim kurumları açılması için Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP, MHP ve DP’nin ret oylarına karşılık AK Parti’nin oy çokluğuyla 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı kabul edildi.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, özel eğitim okulu desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye meclis üyelerine teşekkür ederek şunları söylemiş:
“İznik adına bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. İlçemize kurulmak istenen 32 derslikli özel eğitim tesisi bu kararla hayırlı uğurlu olsun”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.