Hava Durumu

Hızlı trenin işte yeni projedeki güzergahı

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2016 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 07:44
Bursa’nın ulaşımda yılların beklentisi hatta hayali hızlı tren meselesi adı gibi hızlı ilerlemiyor.
Özellikle hızlı trenin geçeceği güzergahlardaki coğrafi durumdan kaynaklanan güzergah ve istasyonlarla ilgili değişikliklere neredeyse her gün bir yenisi eklendi.
Dolayısıyla da trenin Bursa’ya planlandığı tarihte gelmesi geciktikçe gecikti.
Hal böyle olunca da muhalefet tarafından pek çok spekülasyonlar üretilmeye başlanmıştı ki, AK Parti Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin’den konuya noktayı koyan bir açıklama geldi.
Ankara’da TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ve Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ile konuyu görüştüğünü belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, “Hızlı trende çıkan bazı sorunlar nedeniyle Yenişehir’den sonrası için proje aşamasına gelinememişti. TCDD nihayet bu sorunu aştı ve proje ihalesini yaptı. 240 günde bitirilmesi planlanan hızlı tren projesinin bağlantısının Osmaneli’ye yapılması öngörülüyor. Buna göre kesinleşen güzergah üzerindeki yerleşim noktaları tek tek haritada işaretlendi” diye konuştu.
Yeni belirlenen projeye göre Yenişehir Eğerce Mahallesi’nin ardından Terziler ve Hayriye köylerinin yakınlarından devam edecek olan hızlı tren hattının Köprühisar, Çelebi, Afşar köylerinden Yenişehir’e ulaşacağını vurgulayan Şahin “Çizimi süren yeni projeye göre hızlı tren hattı Yenişehir’in kuzeyinden bir yarım ay çizerek geçecek. Yenişehir Havaalanı karşısından ve karayoluna paralel devam ettikten sonra Çardak, Koyunhisar, Marmaracık, Seymen köylerini aşacak. Buradan da Barakfakih’e inecek” dedi.
Bu durumda eskiye göre ciddi bir güzergah değişikliğinin yapıldığı yeni projede hızlı tren İnegöl yakınından geçmeyecek.

MHP ve CHP’den ortak tepki

Gemlik Belediye Meclisi, Gemport A.Ş.’de Gemlik Belediyesi’ne yani ilçe halkına ait olan yüzde 13,40’lık hissenin, yapılacak sermaye artışına katılmak yerine satılmasına ilişkin AK Partili meclis üyelerinin oyçokluğuyla karar alınmıştı.
MHP İlçe Başkanı Osman Durdu ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertaslan birlikte basın toplantısı düzenleyerek Gemport A.Ş. hisselerinin satılması konusunun yeniden gözden geçirilmesini istediler.

Türk dünyası MKP’de buluşuyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Avrasya Kültür ve Spor İşbirliği Derneği’nin birlikte organize ettiği 2. Türk Dünyası Kültür Basın ve Spor Şöleni bugün başlayıp yarın sona erecek.
Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşayan Türk çocukları ve gençlerinin tanışması, dostlukların kurulması amaçlanan etkinliğe Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Ortadoğu’dan Türk Cumhuriyetleri’ne kadar çok sayıda dost ülke katılacak.

Bunu kaç belediye yapıyor?

Maddi imkansızlar yüzünden evlenemeyen genç çift, İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi’nin destekleriyle dünya evine girmiş.
Çiftin nikahını Belediye Başkanı Alinur Aktaş kıyarken, Kaymakam Ali Akça ise nikah şahitliği yapmış.
Durun daha bitmedi.
Umuteli Sosyal Yardım Merkezi tarafından hazırlanan düğünde çeyiz ve düğünle ilgili tüm ihtiyaçlar da yine İnegöl Belediyesi tarafından karşılanmış.
Ayrıca çiftin yaşayacakları evin tadilatı ile damadın felçli annesi için de evin alt katında kalacak bir mekan düzenlenerek aileye yeni bir yaşam alanı sunulmuş.
Bravo…
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.