Hava Durumu

Heyecanınızla yarışmak için Gemlik sizi bekliyor

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2015 07:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2015 07:03
Dünya Şampiyonu milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu’nun yarış pistlerinde gösterdiği başarı hiç şüphe yok ki, ülkemizde bu spora olan ilgiyi artırmıştır.
Motokros pilotlarının yarışırken yaptıkları akrobasi hareketleriyle izleyenlere müthiş heyecan yaşatan motokros yarışlarına Bursa’da da ilgi bir hayli fazla.
1990’lı yıllarımda çok iyi hatırlıyorum da, o zamanlar küçük bir köy olan bugün ise büyük bir mahalleye dönüşen Fethiye’ye giderdik.
Dökülen inşaatların moloz yığınlarından derme çatma oluşan tepeciklerden oluşan alanda yarışlar yapılırdı.
Motokros sevenler için bu hafta sonu iyi bir fırsat…
Türkiye Motosiklet Federasyonu, Gemlik Belediyesi’nin destek ve ev sahipliğinde organize edeceği Türkiye Motokros Şampiyonası 4. Ayak Yarışları Gemlik Şahintepe Parkuru’nda hafta sonu yapılacak.

İki yıl önce Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan ve bu süre içerisinde dört ayrı uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapan 2 kilometrelik Şahintepe Parkuru, dünya standartlarına uygun bir konuma gelmiş durumda.
Cumartesi başlayıp pazar günü tamamlanacak Motokros Türkiye Şampiyonası’nda 30 kulüpten yaklaşık 100 sporcu mücadele edecek.
Hafta sonu, Gemlik’te heyecanı bir hayli yüksek tempoda olacak Türkiye Şampiyonası’nı izlerken adeta kendi heyecanıyla yarışacak herkesi ilçeye davet eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, yarışların yapılacağı bölgeye ulaşım kolaylığı da sağlanmış.
İlçenin İskele Meydanı’ndan yarımşar saat aralıklarla Şahintepe Motokros Pisti’ne ulaşım için araç bulunabilecek.
Bence de kaçırılmaması gereken adrenali yüksek olacak yarışlarda buluşmak üzere.

VALİ'NİN İZNİK GÖLÜ ARZUSU

Siz de dikkat ediyor musunuz?
İznik ve İznik Gölü’ne dair neredeyse her gün yeni bir gelişme kaydediliyor.
Göl içinde kilisenin bulunması, Akşemsettin gemisinin seferlerine başlaması, Orhangazi ve İznik ilçesi göl kenarlarına sosyal tesislerin yapılması gibi.
İznik Spor Kürek Takımı geçenlerde Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etmiş.
Vali Bey, yıllardır dile getirilen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen İznik Gölü’nün su sporları için ideal yer olduğunu ve mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söylemiş.
İznik Gölü’nün uluslararası standartlarda su sporları müsabakaları için ideal bir yer olduğuna vurgu yapan Vali Karaloğlu’nun arzusu, İznikliler’in ise bu hayalinin gerçekleşmesi ilçeye su sporları açısından da farkındalık katacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.