Hava Durumu

Her ilçenin çevre sorunu belirleniyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2015 08:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2015 08:16
Kentimizin hatta dünyanın en önemli sorunlarından biri de çevre kirliliğidir.
Dolayısıyla kentimizde yaşayan her canlıyı ilgilendiren çevre konusu Bursa’nın öncelikli çözüm bekleyen sorunudur.
Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan, kentin çevre sorunlarının çözümüne yönelik işbirliği protokolü kapsamında 17 ilçenin çevre sorunları belirlenecek.
Her ilçenin çevre sorunlarının belirlenerek bu doğrultuda kurumsal çalışmalara yön verilmesi, kurumlar arası iletişimin geliştirilmesi ve çevre bilincinin artırılmasının hedeflendiği çalıştayların ikincisi Yıldırım’da gerçekleştirildi.
O ilçeyi temsil eden sivil toplum kuruluşları, muhtarlıklar ve kamu kurumlarının yanı sıra kentin öncelikli çevre sorunlarının çözümü noktasında kent ölçeğinde önemli role sahip olan kurumların da katılımı sağlanıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan’ın Büyükşehir Belediyesi’nin çevre sorunlarının çözümü noktasında gerçekleştirdiği çalışmalar katılımcılarla paylaşılıyor.
Katı atıktan su kirliliğine, hava kirliliğinden görüntü kirliliğine kadar pek çok konuyu irdeleyen soru formu üzerinden Yıldırım’ın çevre sorunlarıyla ilgili katılımcıların görüşleri alındı.
Her ilçede farklı tarihlerde gerçekleştirilecek bu çalıştaylar 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte Bursa kamuoyu ile paylaşılacak.
Ortaya çıkan çevre sorunlarının, etkin ve katılımcı bir şekilde çözüme ulaştırılması için kurumsal çalışmalara yön verilmesi teşvik edilecek.
Bursa’nın bu çalışmalara çok ihtiyacı var.

Milli Eğitim soruşturma başlattı

Kabul edilebilecek bir şey değil.
Olay iki öğrenci velisinin emniyete suç duyurusunda bulunmasıyla gündeme gelmişti.
Orhangazi’de bir ilköğretim okulunda iddiaya göre bazı öğrencilerin okul idarecilerinin darp ve sözlü şiddetine maruz kaldığı ile ilgili basına yansıyan haberler üzerine Orhangazi Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

CHP’de dargınlıklar unutulacak

Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP Yenişehir İlçe Olağan Kongresi’nde ilçe başkanlığına seçilen Necdet Sert, bundan böyle küskünlüklerin, kırgınlıkların bir tarafa bırakılıp partinin kapılarının herkese sonuna kadar açık olacağını söylemiş.
Genç başkan, geçmişte CHP’yi en güçlü olduğu Yenişehir’de tekrar aynı gücüne ulaştırmak için bir hayli heyecanlı olduğu kadar iddialı görünüyor.

Orhaneli Belediyesi Gençlik Projesi

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen, Orhaneli Belediyesi ve Orhaneli Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘Gençlik Projesi’ eğitimleri devam ediyor.
Orhaneli’deki dört farklı lisede okuyan gençlere yönelik olarak hazırlanan projede, bölge kültürüne yönelik uygulamalı eğitimler veriliyor.
Yanı sıra İngilizce ve ritim müzik eğitimleri de devam ederken proje kapsamında kişisel gelişim ve motivasyon eğitimleri ise ocak ve şubat aylarında gerçekleşecek.
Mart ayına kadar devam edecek projeden 150’ye yakın genç faydalanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.