Hava Durumu

Hem para kazan hem de çevreyi kirlet!

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2016 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 07:21
Her konuda olduğu gibi sanayisinde de önemli gelişimler sağlayan İnegöl ilçemiz bununla beraber bazı sorunları da beraberinde getiriyor.
Mesela ilçenin en önemli sorunlarının başında gelen hava kirliliğine, yaptığı üretimle milyonlarca lira kazanan firmaların sorumsuzca davranmasının sebep olduğu ortaya çıkmıştır.
Diğer bir deyişle bazı firmalar servetine servet katarken gelişigüzel çevreye bıraktığı atıklarıyla ilçede yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor.
İnegöl Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iki firmanın Kalburt Deresi’ne atık bıraktıkları tespit edilip sonrasında cezai işlem uygulanmıştır.
Konu önceki gün yapılan encümen toplantısında görüşülmüş ve çevre ve doğa kirliliğine neden olan bu sorumsuzluğa 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince her birine beşer bin lira idari para cezası verilmesine karar verilmiş.
Halbuki her fırsatta vurgu yapıldığı gibi daha yaşanabilir bir İnegöl, insanlarının içerisinde yaşamaktan mutlu olduğu bir şehir inşa etme arzusunu dile getiren İnegöl Belediyesi’nin bu çabalarının görmezden gelinmesi ilçede yaşayanlara ihanettir.
Özellikle son dönemde endüstriyel atıklarla mücadele eden ve bu konuda pek çok kampanya ve temizlik çalışmaları yaparak gelecek nesillere yaşanabilir İnegöl bırakmak isteyen İnegöl Belediyesi’nin, bu kararlılığı diğer belediyelere de örnek olmalıdır.
Nitekim bu konu Anayasamız’da şöyle ifade edilmektedir.
“Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir” 
Ayrıca, “Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve vatandaşların ödevidir” hükmünü de içermektedir.

Emniyet müdürü bu çileden haberdar mı?

Evet, kentimizde yaşanan canlı bomba olayı nedeniyle pek çok noktada önlemler alınıyor.
Ancak dün Gemlik’ten dönerken Dürdane tepesinde başlayan araç kuyruğu yüzünden 2 saat 20 dakika sonra Ovaakça trafik ışıklarına ulaşabildik.
Buraya geldiğimizde, polisin yolun üçüncü şeridinin 50 metrelik bölümünü hunilerle kapatmasının çekilen çilenin sebebi olduğuna şaşırdık.
Elbette polis önlem alacak, uygulama yapacaktır.
Ama bu çileye dönüşmemelidir.

İznik’te çiçekler açacak

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın çiçek dikimlerini yerinde inceledi.
İznik Belediyesi’nce ilçenin Kılıçaslan Caddesi başta olmak üzere pek çok noktasına on binlerce çiçek dikimi gerçekleştiriliyor.
Sardunya, begonya, vinka ve petunya gibi çiçeklerin dikiminin yapıldığı İznik caddeleri yaz aylarında adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Doğal güzellikler Foto Maraton’la ölümsüzleşti

Karacabey Belediyesi’nce ilçenin doğal ve kültürel değerlerinin, ülke ve dünya gündemine taşınması amacıyla geçtiğimiz hafta düzenlenen Foto Maraton Karacabey 2016 isimli fotoğraf yarışmasında çok sayıda değerli eser ortaya çıktı.
Türkiye’nin en ünlü doğa fotoğrafçıları, ilçenin doğal güzelliklerini ölümsüzleştirmek adına deklanşörlerine bastığı yarışmada ortaya çıkan eserler daha sonra sergilenecek.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.