Hava Durumu

Hedef Bursa’da 12 ay turizm

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2015 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2015 08:05
Bursa öyle bir şehir ki, Allah kusursuz yaratmış sanki.
Şöyle bir düşünün dağından denize, göllerinden şelalelerine, şifalı sularından tarihine kadar dört mevsimin doyasıya yaşandığı her şey var Allah’a şükürler olsun…
Ama her güzelin bir kusuru olduğu gibi kentimizin de bir eksiği var.
Bu güzellikleri daha çok kitlelerle buluşturamıyor olmamızdır bu eksiğimiz.
Açıkçası, turizme dair her türlü rengi bünyesinde bulunduran Bursa’yı turizmin gözbebeği haline getirememektir.
Bunları neden aktardığımı belirteyim…
Bursa Skal Kulüp’ün kasım ayı toplantısının onur konuğu olan Valimiz Münir Karaloğlu’nun sanayi ve tarımda üretim merkezi olduğunu dünyaya kabul ettiren kentimizin turizm sektöründe de zirveye oynamayı hak ettiğini gösterebilmesi için güç birliği çağrısı yapmasıdır.
“Hedefimiz, turizme dair her türlü rengi bünyesinde bulunduran Bursa’yı, 12 ay turizmin gözbebeği haline getirmektir. Bunun için Bursa’nın hak ettiği turizm enerjisini elbirliğiyle açığa çıkaralım”
Diyen Vali Karaloğlu, bu yıl ikincisi yapılacak olan 2. Bursa Turizm Zirvesi’nin hedefe gidilen yolda önemli katkılar sağlayacağını da vurguluyor.
Hiç şüphe yok ki, şehrin tüm paydaşlarının katılım gösterdiği bu tür organizasyonlar, zirveler bu bakımdan yararlı olmaktadır.
Sonuç itibarıyla, kentimize daha çok dünya insanının gelmesini sağlamak adına 2. Bursa Turizm Zirvesi’nin bu yılki ana teması “Bursa’da 12 Ay Turizm” olacak.
Ulu Şehrimize 12 ay turist çekebilmek için neler yapılabilineceğinin konuşulup tartışılacağı zirvede kent turizmi için yeni bir yol haritası çıkarılacak.
Hepsinden önemlisi ortaya çıkacak sonuç raporunun ilgili kurumlara verilip uygulanmasının sağlanmasıdır.

Erdoğan Üstünsoylu’nun vefatı


Dün sabah gazetede okuyunca şaşırdım.
Halbuki, bir akşam öncesi telefonla konuşup bir saat sonra buluştuğumuz Erdoğan Üstünsoylu ağabeyimiz bir sonraki gün kalp krizi geçirip vefat etmiş.
Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kayak Federasyonu Başkanlığı yaptığı yıllarda tanıştığım bu güzel insanla ağabey kardeşliğimiz kesintisiz sürmüştü.
Allah rahmet eylesin.

Ertürk destek turlarına başladı


27 Aralık 2015 tarihinde yapılacak CHP İl Olağan Kongresi’ne başkan adaylığını ilk açıklayan Prof. Dr. Hasan Ertürk, ilçe teşkilatların ziyaretlere başladı.
İlk ziyaretini CHP Karacabey İlçe Başkanlığı’na yapan Hasan Ertürk, burada yaptığı açıklamasında eski ilçe başkanı Gönül Avil’i listesinde kurultay delegesi olarak yer vereceğini ve Karacabey’den bir ismi de il yönetimine alacağının sözünü vermiş.

Ne kadar güzel bir saygı örneği


Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, anlamlı bir davranışta bulunarak Gürsulu öğrencilerle birlikte huzurevini ziyaret ederek, yaşlıların gönlünü almış.
Başkan Mustafa Işık eşi Sümeyye Işık, Hamdi Çalış İlköğretim Okul Müdürü Fahrettin Gündüz ve okul öğrencileriyle birlikte, Ali Osman Sönmez Huzurevi Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlıları ziyaret etmişler.
Huzurevi sakinlerine karanfil verip yaşlılarla sohbet ederek isteklerini dinleyen Başkan Işık, “Bu hem dini, hem de ahlaki vazifemizdir” diyerek buraya özellikle çocuklarla birlikte gelerek, onların da bu manevi değerleri yaşatmaları için örnek olmayı amaçladıklarını belirtmiş.
Başkan Mustafa Işık’ı, bu örnek davranışa vesile olduğu için kutluyorum.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.