Hava Durumu

Hayri Başkan neden köşeye sıkıştırılmak isteniyor?

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 07:29
Mudanya Belediye Meclisi’nin son iki oturumda yaşananlarla gündeme gelmesi hiç hoş değil.
Benzer durum geçmişte CHP’nin iktidar olduğu Gemlik Belediye Meclisi’nde yaşanmıştı.
Neticesi bugün ortadadır…
CHP’li Mudanya Belediyesi’nin bir önceki meclis toplantısına CHP’li meclis üyelerinin Başkan Hayri Türkyılmaz’ı protesto etmek amacıyla mazeret bildirmeksizin katılmayışı nedeniyle çoğunluk oluşamamış ve meclis ertelenmek zorunda kalınmıştı.
Çarşamba günü bir eksikle ikinci kez toplanan Mudanya Belediye Meclisi’nde bu kez de muhalefeti oluşturan AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri, Başkan Türkyılmaz’ın salonda sükuneti sağlayamadığı gerekçesiyle meclisi terk etti.
Bu olup bitenler sanki,“Biz CHP grubu olarak bir önceki toplantıda gereğini yaptık. Şimdi de muhalefeti temsilen AK Parti ve MHP grubu olarak gereğini yapma sırası sizde…”
Şeklinde planlanmış gibi muhalefet partilerinin bu davranışı, Başkan Türkyılmaz’ın köşeye sıkıştırılmak istenmesi olarak algılanıyor.
Muhalefetiyle, iktidarıyla Mudanya Belediye Meclisi üyelerinin algılayamadığı şu gerçek var…
Mudanyalıların yerel seçimlerde AK Parti’den alıp CHP’ye vererek hizmet beklediği mecliste yaşanan olumsuzluklar kentimizin en güzide ilçesi Mudanya Belediyesi’nde neler oluyor sorusunu gündeme getirmiştir.

***

Gülümsemek için Nilüfer’deydik

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuğu olarak ilk kez gittiğimiz yeni belediye binası girişinde Nilüfer Belediyesi Halk Evi yazısını görünce acaba mı diye tereddüt yaşasak da arkadaşların uyarısıyla belediye binası olduğunu teyit ediyoruz. Yıllardır Nilüfer İlçesi’nin belediye binası yok diye eleştirilen Belediye Başkanı Bozbey demek ki, bunca zamandır beklerken de kafasında taşarım birikimi yapmış olacak...
Zira, gezdiğimiz idari binada, insanın işini kolaylaştıracak her türlü teknolojik donanımlarla çalışma ortamı oluşturulmuş.
Hele ki, belediye meclis salonu sanki uzay üssü gibi…
Her bir meclis üyesi, bürokratlar, basın ve vatandaşlar için ayrı konseptlerde tasarlanmış.
Binada çalışanların rahat bir ortamda çalışmaları için oluşturulan ofisler geniş ve ferah.
Yine, binanın önündeki meydan burada yapılabilecek pek çok etkinlik için düşünülmüş.
Belediye binasının ve meydanın altında 700 araçlık otopark mevcut.
Değişik ayrıntılar planlanmış olsa da bizlerin açısından dikkatimizi çekenin ise basın mensupları için hem meclis salonunda ayrı bir bölüm hem de oturma koltuklarında rahat not alınabilmesi için düşünülmüş özel çalışma masaları var.
Yine ayrıca basın toplantısı için tasarlanmış basın odası ve gazetecilerin binaya geldiklerinde haber ve görüntülerini medyalarına geçebilecekleri özel bir ofis dizayn edilmiş.
Gördüklerimizden anlaşılan o ki, Başkan Bozbey, farkının fark edilebilmesi için gereken her şeyi yapmış...
Bozbey, çok okuyan mı, çok gezen mi bilir deyiminden hareketle olsa gerek bu denli ayrıntıyı düşünmesindeki en önemli etken, gittiği Japonya ve Avrupa ülkelerindeki belediye binalarını gezip inceleyerek uygulattırmasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.