Hava Durumu

Haydi hayırlısı otoyol açılıyor

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 07:27
10 milyar dolar bütçeli ülkemizin en önemli yatırımlarından olan ve tamamı Türk mühendislerinin emeğiyle yapımı süren İstanbul-Bursa-İzmir Otoyol’u Avrupa’nın birinci, dünyanın da en uzun ikinci otobanı unvanına sahip.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen otoyolunun Gebze, Altınova, Orhangazi Karsak Kavşağı’nın trafiğe açılması onaylandı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yaptığı açıklamayla otoyolun birinci etabının 21 Nisan’da açılacağını duyurdu.
Kentimiz açısından İstanbul’a 1.5 saatte ulaşılacak olan otoyolun birinci etabının açılması önemli.
Bursa’da yaşayanlar olarak otoyol sayesinde İstanbul’a ulaşımın kolaylaşacağını düşündüğümüz kadar İstanbul’da yaşayanlar için aynı şey geçerli.
Hatta onlar için daha da önemli.
Zira İstanbul’un keşmekeşliğinden bunalan ama çeşitli sebeplerden dolayı orada yaşamak zorunda kalanlar Bursa’yı tercih edebilecekler.
Elbette ki, bunun kentimiz için ne kadar iyi ya da ne kadar kötü olacağını bekleyip göreceğiz.
Ama şundan hiç şüpheniz olmasın ki, Bursa’nın orantısız nüfus artışı daha da hız kazanacaktır.
Biz yine de meseleye iyi tarafından bakıp, otoyolun Bursa’nın değişim ve gelişimine katkı sağlayacağını ve yol güzergahında yer alan Orhangazi ve Karacabey ilçelerimize kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede olumlu getirileri olacağını düşünebiliriz.

“TBMM’nin üslup sorunu var”


Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkan Yardımcısı Tahsin Yılmaz, TBMM’de büyük bir üslup sorunu olduğuna dikkati çeken bir açıklama yapmış.
Yılmaz, kullanılan dilin kişilik haklarını zedelediği gibi bu sebepten dolayı siyasetin her geçen gün irtifa kaybettiğini söylemiş.
Ayrıca bu söylemlerin topluma kötü örnek olduğu gibi kutuplaştırdığı da bir gerçektir.

Karacabey’de jeotermal dönemi


Karacabey Belediyesi, temiz enerji kaynağı olarak nitelendirilen jeotermal kaynaklar konusunda çalışma başlatıyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, Büyükşehir Belediyesi Jeotermal Enerji A.Ş. Genel Müdürü Hasan Aydın ile bir araya gelerek jeotermal kaynakları konusunda ilçenin genelinde yürütülecek fizibilite çalışması yapma kararı almışlar.
Başkan Özkan, çalışmaların beklenilen yönde neticelenmesi halinde ilçe ekonomisine önemli ölçüde değer katacağını belirtiyor.

Yenişehir Ovası’na can verecek


Boğazköy Barajı’nın yapım hikayesi 1990’lı yıllara dayanıyor.
26 yılda ancak tamamlanabildi.
Baraj tamamen faaliyete geçtiğinde Yenişehir Ovası’nda 210 bin dönüm araziye hayat verecek.
Proje kapsamında şu ana kadar yeraltına 356 kilometre sulama boruları döşenirken kalan 250 kilometre boru hattı ise yıl sonuna kadar tamamlanacak.
Bu arada mayıs ayında bir kısım araziye barajdan su verilmeye başlanılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.