Hava Durumu

Hayatlarının en güzel günlerini yaşadılar

Yazının Giriş Tarihi: 31.08.2016 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 07:10
Bu köşeden zaman zaman sosyal içerikli projeleri sizlerle paylaşmaya özen gösteriyorum.
Bunun sebebi duymayanların duyması, bilmeyenlerin öğrenmesi daha da önemlisi projelerin örnek alınmasıdır.
Lafı daha fazla uzatmadan sizlere beni de etkileyen projenin yansımalarını aktaracağım.
Orhangazi’de yaşayan dar gelirli ailelerin çocukları için hazırlanan ve “Genç Gönüllerin Fethi” adı verilen sosyal sorumluluk projesi diğer ilçelerimize de model olmalıdır.
Orhangazi Kaymakamlığı’nca finansa edilen, Orhangazi Belediyesi’nin katkıları ve de ilgili kurumların destekleriyle şekillenen projeyle 9-13 yaş arasında dezavantajlı çocuklar tespit edilip ilgi ve yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirilerek yaz tatili boyunca spor yaparak eğlenmeleri sağlandı.
Projenin sosyal, kültürel ve sanatsal bölümünde ise Bursa ve Yalova gezileri, sinema etkinliği, bowling turnuvası, hayvanat bahçesi, Bilim Teknoloji Merkezi, Kağıt Müzesi, Cumalıkızık Mahallesi ve Cazibe Merkezi, Gençlik Merkezi, Hacivat Karagöz Müzesi, Yürüyen Köşk ve Ulu Cami ziyaretleri gibi birçok faaliyet gerçekleştirilmiş.
Bugüne değin hayatlarında tatil nedir bilmeyen hatta yaz tatillerinde ailesine destek için çalışan 200 dolayında ilköğretim öğrencisinin üç ay boyunca spor yapıp hem de eğlenerek yaşadıkları çevreyi tanımaları ne kadar güzel bir düşünce.
Demem odur ki, sosyal devlet anlayışı mantığı içeren bu tür projelerin hayata geçirilmesi çocuklarımızın toplumun en değerli bireyleri olduklarını hissetmelerini sağlar.
Dolayısıyla Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz’a, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’a, İlçe Spor Müdürü Engin Kaya’ya ve de çalışma grubunda görev alan herkesi adı gibi anlamlı proje için yürekten kutluyorum.

Emeklilerin promosyon işi ne oldu?

Emeklilere verilecek maaş promosyonu sözlerinin üzerinden neredeyse iki bayram geçecek ama hala ortada somut bir gelişme yok.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, her seferinde bankalarla anlaşmanın sağlandığını, oranların belirlenmeye çalışıldığını tekrarlayıp duruyor.
Emekliler de haklı olarak soruyor, “Bayram öncesi verin de biz de kimsenin eline bakmayıp kurbanımızı keselim”

Gürcüler kutlama yaptı

1880 yılında Batumlu (Bejanidze) Bicanoğlu Haydar Bey tarafından kurulan Gemlik Haydariye Mahallesi’nin 136. yıldönümü düzenlenen geleneksel pilav günüyle hafta sonu kutlandı.
Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği özel güne Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Ercan Barutçu, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Gençler protokolle buluşuyor

Gemlik Belediyesi, Kent Konseyi, İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışması olan “Protokol Gençlerle Buluşuyor” projesinin ilki önceki gün yapılmış.
İlçe protokolü ile yüzü aşkın gencin katıldığı buluşmada gençler ilçe protokolüyle tanışıp sohbet etmişler.
Düzenli hale getirilmesi durumunda bu etkinlik harika bir proje olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.