Hava Durumu

Hayal bile edilemeyen projeye kurul onayı

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 07:29
Dünya inanç turizminde önemli ayrıcalığa sahip olan İznik’in siyasi ihtiraslar yüzünden bu potansiyeli yıllar yılı hep ihmal edildi.
Çok öncesinden yapılması gereken alt satırlarda okuyacağınız yatırımlar İznik Belediyesi’nin kısıtlı bütçesi nedeniyle  hayal bile edilemiyordu.
İznik Belediyesi’yle aynı statüde olan diğer belediye başkanları kusura bakmasınlar.
Büyükşehir Belediyesi’nin gücüne en çok ihtiyacı olan öncelikli ilçe belediyesi İznik’tir.
Bursa Anıtlar Koruma Kurulu, Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan İznik Sahil Düzenleme Projesi’ni yerinde inceleyip değerlendirmek üzere aylık olağan toplantısını geçtiğimiz hafta burada yaptı.
Belediye Başkanı Osman Sargın’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, Belediye Meclis üyeleri Necmettin Çömez, Ahmet Yıldırım, İznik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Kayın Çalışkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kültürel Miras Şube Müdür Vekili Mumine Güdü ve Anıtlar Kurulu üyeleri katıldı.
Anıtlar Koruma Kurulu, bir süredir üzerinde çalıştıkları o gün de yerinde değerlendirdikleri İznik Sahil Düzenleme Projesi’ne onay verdiğini açıkladı.
İlçe için bu çok önemli bir gelişme.
Karayolları ile Kıran Deresi arasındaki 2 kilometrelik göl sahilinde uygulanacak proje tamamlandığında İznik’i aynı zamanda bir tatil merkezi yapacak. 
Proje içerisinde büfeler, çay bahçeleri, lokantalar, tenis kortları, plaj voleybol sahaları, seyir terasları ve ahşap iskeleler, plaj alanları ve yeşil alanlar yer alacak.
Şimdi yapılması gereken şey yapımına onay verilen yatırımın bir an önce ihale edilip çalışmalarına başlanmasıdır.

BAŞKAN, RECAİ KUTAN'A NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ?

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Boğazköy Barajı’nda incelemelerde bulunmuş.
Barajın yapım hikayesi epeyce uzun.
Başkan Çelik, 20 yılda tamamlanan ve aynı zamanda elektrik üretimi de yapılabilen Yenişehir Boğazköy Barajı’na ilişkin bir anısını söyle anlatır.
1996 yılında RP İlçe Başkanı olan Süleyman Çelik, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan’a yapımı süren Boğazköy Barajı’ndan aynı zamanda elektrik de üretilebilecek şekilde planlanmasını istemiş.
Çelik’in talebini değerlendiren Kutan, projenin bu yönde de değerlendirilmesini sağlamış.
“20 yıl sonra gelinen noktaya baktığımızda ne kadar önemli bir katkı koyduğumuz daha iyi anlaşılıyor. İşte o yüzden Recai Kutan’a bir kez daha teşekkür ediyorum” diyen Başkan Çelik’in aynı zamanda elektrik yüksek mühendisi olduğunu aktarmış olalım.

YATIRIMLARLA DEĞİŞEN YENİŞEHİR

Büyükşehir Yasası’yla birlikte müthiş bir atılım yapan ilçelerimizden biri de Yenişehir’dir.
Yüzde 85’inin tarımla geçimini sağladığı ilçe, hem devletin merkezi yönetimi hem de üst yerel yönetimin yatırımlarına her geçen gün yenilerinin eklenmesiyle dikkati çekiyor.
Yenişehir dendiğinde aklımıza eskiden biber gelirdi.
Şimdi ise havaalanı, Otomotiv Test Merkezi ve hızlı tren geliyor.
Bu da ilçeye yapılan yatırımlarla kısa sürede gelişim ve değişim gösterdiğini ortaya koymaktadır.
AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yapılan ve yapılacak olan yatırımlara ilişkin yaptığı açıklamada Yenişehir’in toplamda 60 milyon TL yatırım desteği alacağını söylemiş. 
Belediye bütçesi 20 milyon lira olan ilçeye 60 milyon liralık yatırım planlanması Yenişehir’in gelecekte yıldızının daha da parlayacağı anlamına gelmektedir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.