Hava Durumu

Halk, darbeye karşı darbe yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 17.07.2016 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 07:38
Senaryosu Pensilvanya’da yazılıp, kurgulanan ülkemizde de vizyona sokulan bir korku filmi izledik önceki gece.
Elindeki silah gücüne güvenip devletin topuyla, tüfeğiyle, uçağıyla, helikopteriyle TBMM’yi dizayn etmeye kalkışan vatan hainlerine halk cevabı gelecek nesillere en büyük miras olacak niteliktedir.
Bu darbe girişimi Türk siyasi tarihinde tatsız, tuzsuz izler bırakacak olsa da ülkeyi içine düşürdükleri bu utanç verici durumun bedeli mutlaka ödetilmelidir.
Yakın tarihimizde yaşadığımız en uzun gecenin sabahı Türkiye darbecilerin kontrolünde uyansaydı neler olurdu diye insan düşünmek bile istemiyor.
Yıllardır ülkemiz teröre karşı mücadele vermeyi sürdürürken bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içindeki hainlerin ülkenin bütünlüğünü bölmeye kalkışması akla mantığa sığacak gibi değildir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla yurt genelinde meydanlara akın eden halk, darbecilere karşı olduklarını haykırırken demokrasiye sahip çıkmıştır.
Tankların önüne geçerek tarihi bir halk direnişine önceki gece sahne olan Türkiye, meydanı darbecilere bırakmayarak sürecin önünü kesmiştir.
Bence sorgulanması gereken önemli bir husus da disipliniyle dünyanın her daim dikkatini çeken TSK’nın içindeki hiyerarşi dışı yapılanmaya bugüne kadar niçin müdahale edilmeyip göz yumulduğudur.
Çünkü bu durum kısa süre içinde oluşacak bir yapı değildir. 
Öyleyse TSK’nın içindeki paralel yapılanmayı ortaya çıkarmakla görevli sıralı rütbelilerin ciddi bir zaafı söz konusu demektir.

Askere bakış açısı nasıl olacak?


Önemli iki diğer husus da, bundan böyle askerin psikolojisinin nasıl olacağı ve halkın TSK’ya bakış açısının ne şekilde oluşacağıdır.
Üzerinde TC üniformalarıyla bir kısım askerin yönetimi ele geçirme girişimi sivil halkın kafasında hep soru işareti olarak kalacaktır.
Bunun aşılabilmesi için ülkenin bir an önce darbe çılgınlığına girişenleri tespit edip cezalandırmasıyla daha doğrusu TSK’nın içindeki çürük elmaları ayrıştırılmasıyla olacaktır.


AK Parti’den nöbet çağrısı


Olağanüstü anların yaşandığı önceki gecenin ardından dün de AK Parti teşkilatları, darbe girişimine karşı direniş gösterilmesine devam edilmesi adına çağrılarını sürdürdüler.
AK Parti İl Başkanlığı başta olmak üzere 17 ilçe teşkilatı olay gecesi olduğu gibi dün gece de toplanmak için partililere SMS atarak çağrıda bulundular.

Tüm organizasyonlar iptal edildi


36 yıl aradan sonra bir grup askerin darbeyle yönetime el koyma girişimi milletin sağduyusuyla püskürtülmüştür.
Ama şu da bir gerçek ki uzun süren bir gecenin sabahı vatandaşların günlük yaşamına dönmesi önemlidir.
Tek değişiklik ise dün ve bugün yapılması planlanan şehirdeki tüm etkinliklerin iptal edilmiş olmasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.