Hava Durumu

Hakkını aramasını bilen toplum olmak

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2017 04:43

Birkaç gündür dikkatinizi çekiyordur, vatandaşın geçiş fiyatının yüksek oluşunu protesto ederek kullanmadığı köprü ve deniz ulaşımında hükümetin atmak zorunda kaldığı geri adımları?
Düşünebiliyor musunuz?
Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yatırımı olarak gösterilen İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun birinci etabını oluşturan Osmangazi Köprüsü, ulaşıma açılmasının ardından 89 TL geçiş ücretini yüksek bulan vatandaş beklenilenin aksine köprüye rağbet göstermedi.
Dolayısıyla da sürücüler alternatif olarak daha hesaplı olan İzmit Körfezi'ni dolaştı ya da Eskihisar-Topçular feribotuna yöneldi.
Ortaya çıkan böylesi bir durum karşısında vatandaşın Osmangazi Köprüsü'nü tercih etmesi için hükümet 1 Ocak itibarıyla fiyat indirim hamlesine giderek köprü geçiş fiyatını 65.65 TL'ye çekti.
Bu gelişme üzerine özel sektörün işlettiği feribot işletmesi de yüzde 25 indirim uygulamasına gitti.
Vatandaşın indirim yapan bu iki ulaşım tercihlerine yöneleceğini düşünen İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) da indirim manevrasına diğerleri gibi ayak uydurmak zorunda kalınca ortaya bu durum çıktı.
 Pahalı olduğu için tercih edilmeyince fiyat indirimine gidilmesi durumunda yatırım zarar eder denilerek mevcut ücrette ısrar eden hükümet şimdi nasıl oluyor da indirime gidebiliyor?
Bu sorunun tek bir yanıtı var.
O da vatandaşın pahalı bulup köprüyü kullanmayarak ortaya koyduğu tepkisinin neticesidir indirimlerin sebebi.
Şu unutulmamalıdır; toplumun kabul etmediği bir şeyin sudan sebeplerle dayatılamayacağı artık anlaşılmalı ve ona göre karar verilmelidir.

Bravo Mustafa Başkan'a

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık'ı tanıyanlar bilir.
Görünümü, kişiliği, alçakgönüllü oluşu ve de mütevazılığıyla her toplumda saygınlık gören Başkan Işık, bu özelliğini üstlendiği belediye başkanlığında da sürdürüyor.
Makamında oturmak yerine mümkün olduğunca ilçe halkının arasında olmaya özen gösteren bir profil çizen Işık, geçenlerde de Güneydoğulu yurttaşların yaşadığı Yenidoğan Mahallesi'nde bölgeye yapılacak hizmetleri vatandaşlarla paylaşıp bilgi alışverişinde bulunmuş ve bu durum da memnunlukla karşılanmış.
Mesele de bu ya...

Gençlerle buluştular

"İznik'i yönetenler gençlerle buluştu" 
Başta Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Semerci ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı buluşmada, "Bu döneme kadar hiç keşkeleriniz oldu mu? Eğitim sistemindeki yarış doğru mudur?
İlçemize nasıl bir vizyon katacaksınız? Sosyal ve kültürel etkinlikleriniz ne şekilde olacak?
Gibi yöneltilen sorulara her yönetici kendi kurumuyla ilgili yanıt vererek gençlerin yaşadıkları şehre dair bilgi sahibi olmaları sağlanmış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.