Hava Durumu

Hadi bakalım uçmayan kalmasın

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2016 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2016 07:39
Birkaç gün önce Genel Yayın Yönetmenimiz Okan Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin bu konudaki çalışmalarını detaylarıyla aktarmıştı.
Yine dün de Başkan Altepe, Bursa’nın tramvay üreten dünyada yedi şehirden biri olduğunu hatırlatıp şimdi de uçak üretimiyle de dünyanın marka şehirleri arasında gücüne güç katacağını söyledi.
Her geçen gün gelişerek yenilerinin üretildiği sanayisiyle gelişip büyüyen Bursa şimdi de uçak üretir hale gelmenin mutluluğunu yaşatıyor bizlere.
Başkan Altepe’nin girişim ve tavsiyeleriyle B Plas Firması’nın Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyanın önemli uçak markalarından Aquila Fabrikası’nı satın alması ve aynı fabrikanın Bursa’da 6 ayda hayata geçirilecek olması iş dünyasını heyecanlandırdı.
Bursa’nın yeni rolünün havacılık olduğunu anlatan Altepe, BTSO, Valilik, Uludağ Üniversitesi’nin destek vermesiyle kent olarak güzel bir dönem yaşandığını belirterek şunları söyledi:
“Gece 23.00’te bir telefonla başladı. Gökçen Grubu’ndan Celal Bey’le görüştük. ‘Seve seve bu işi yaparım’ deyince her şey tam anlamıyla denk geldi. On gün içinde işi bitirdik. 100 yıllık birikimi Bursa kazandı. Adı uçakla özdeşleşen kişiler var. Bizim mühendislerimiz yetişecek. Türk firması dünya markası olacak. Aquila firmasının şu anda havada uçan 200 uçağı var. Yeni siparişler geliyor” 
6 ay sonra üretimin Bursa’da başlayacağını, kendisinin de pilotluk eğitimi alarak ilk uçağı uçurma hedefinde olduğunu da anlatan Başkan Altepe, “Bu sektör Berlin’de de devam edecek. Aynı üretim Türkiye’de devam edecek. Avrupa ve Amerika’ya satılan uçaklar var. Siparişler geliyor. İngiliz Hava Kuvvetleri’ne gidecek. Kendi sertifikasyonunu kendisi verebilen bir uçak. Kadroyu daha da genişletiyorlar. Türkiye bu sektöre çok güçlü giriyor”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile B Plas Ceo’su Celal Gökçen birlikte Bursa’da havacılık sektörüyle ilgili yapılması planlanan projelerin kentimizde yeni bir heyecan yaratacağı şüphesiz.

Başkanlar Karacabey’de buluştu


AK Parti İl Başkanlığı’nca periyodik olarak düzenlenen belediye başkanları koordinasyon toplantısına bu ay Karacabey Belediyesi ev sahipliği yaptı.
İl Başkanı Cemalettin Torun’un başkanlık yaptığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı.
Karacabey’in altyapı çalışmalarında 2016 yılı için 70 milyon lira aktarıldığını belirten Altepe, üç yıl içinde bu rakamın 150 milyon liraya ulaşacağı müjdesini vermiş.

Dr. Enver Ünal, Gemlik’te yeni görevine başladı


Bir süredir boş duran Gemlik İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne Dr. Enver Ünal atandı.
Kestel ve Gürsu ilçelerinde Sağlık Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra Bursa Osmangazi Halk Sağlığı Müdürlüğü görevini başarıyla yürüten Dr. Enver Ünal, yeni görevine başladı.
Öncelikli hedeflerinin arasında ilçede uyuşturucuyla ilgili başlatılan mücadeleye katkı koymak olacağını belirten Ünal, Gemliklilerin sağlık alanında her türlü sorununa çözüm olmak üzere görevinin başında olduğunu belirtiyor.

Sigara içenlerin dikkatine!


İlgimi çekince paylaşmak istedim.
Şahsi kanaatim olsa da AK Parti Hükümeti’nin yaptığı en önemli icraatlardan biri de kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklaması olmuştur.
Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri tarafından, İnegöl´de 2015 yılı içerisinde yapılan denetimlerde 4 bin 165 işletme denetlendi.
Bu işletmelerden kural ihlali yapan 55 işletmeye toplamda 98 bin 627 TL ceza uygulanırken, kapalı alanda sigara içen 88 kişiye de ceza kesildi. Toplamda 107 bin 427 lira cezai işlem uygulanmış.
Ayrıca kapalı alanda sigara içtiği tespit edilen 88 kişiye 8 bin 800 lira para cezası kesilmiş.
Elçiye zeval olmazmış.
Bizden söylemesi…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.