Hava Durumu

“Gürsu Ovası’nın bir karışını imara açmayız”

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2014 08:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2014 08:25
Tarımsal açıdan ülkemizin hatta dünyanın en verimli topraklarına sahip Gürsu Ovası’nın korunabilmesi için radikal bir karar alınmış.
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, belediye meclisi üyeleri olarak bu uygulamadaki kararlılıklarının gerekçesini bilimsel açıdan rakamlarla ortaya koyuyor.
Türkiye’deki armut üretiminin yüzde 30’unu karşılayan ilçenin yanı sıra verimli topraklarında meyve üretiminin dışında sebze ve yeşillik üretimi sayesinde iç ve dış piyasaya olmak üzere yılda 500  milyon lira ciro sağlanıyor.
Çok ilginçtir ki;
Aynı ilçenin sınırları içinde kurulu organize sanayi bölgesinde 70 fabrikanın faaliyet gösteriyor olması, bilinçli hareket edildiğinde tarım ile sanayinin iç içe olabileceğinin bir örneğidir. 
Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, ilçe merkezindeki mevcut imar planlamasının dışında kalan tarım alanlarında bir karış toprağın dahi imara açılmasına izin vermeyişlerini şöyle anlatıyor;
“Dünyanın en verimli topraklarına sahip ilçemizin bu özelliğini bizlere nasıl bırakıldıysa bizler de aynı şekilde gelecek nesillere bırakmayı görev edindik. Bu sebeple ne ekersek karşılığını veren topraklarımızın korunması için bu kararı aldık. Belki bugün bir kısım vatandaşımız bahçesine inşaat yapmasına izin vermediğimiz için bizlere sitem etse de gelecek yıllarda dua edecektir” 
Kendisi de çiftçi olan Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, ne pahasına olursa olsun imar konusunda kararlı olduklarını dolayısıyla da bu konuda beklenti içinde olanların bunu iyi bilmelerini istiyor.

Güçlü aile güçlü toplum

İnegöl Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda yaptığı sosyal sorumluluk kapsamındaki Evlilik ve Aile Okulu projesinin şimdilerde pek çok belediyeye örnek olduğunu görüyoruz.
Bunlardan biri de Yıldırım Belediyesi’dir.
“Mutlu Aileler, Mutlu Yıldırım” anlayışıyla hayata geçirilen Evlilik ve Aile Okulu’nda ailelere Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki ilk dersi Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali vermiş.
Aile kavramının toplum için önemli bir olgu olduğuna vurgu yapan Başkan Edebali, günümüzde aile bireylerinin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik değişimler karşısında zorlandıklarını ifade ediyor.
Yıldırım Belediyesi’nin ilçe halkının yapısını göz önüne alınarak aile bireylerinin bu konulardaki sorunlarına karşı destek vermek amaçlı açtığı okulda, dört hafta süreli konusunda uzman kişiler tarafından Evlilik, Medeni Hukuk, İslam’da Evlilik ve Aile İçi İletişim dersleri verilecek.
Duyarlılık gösterip okula gidecekler için hiç şüphe yok ki yararlı olacaktır. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.