Hava Durumu

Gürsu’nun ödüllü projesini bakanlık örnek gösteriyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.06.2016 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.06.2016 08:37
Şu iki şeyi unutmamalıyız.
Elektrik enerjisinin dünyada stratejik bir silah olduğu, diğeri de enerji ihtiyacında göbeğimizden dışa bağımlı oluşumuzdur.
Dolayısıyla enerji meselesi memleket meselesidir.
İsraf edilen enerji boşa giden paradır.
Avrupa’da yıllardır kullanılırken ülkemizde ise hükümetin yüzde yüz teşvik uygulamalarıyla yeni yeni yaygılaşan yenilenebilir enerjiye dönüşümü kamu kurumlarında da görebiliyoruz.
Ülkemizde kendi enerjisini kendi üreten ilk kamu kurumu Gürsu Belediyesi’dir.
Farklı belediyecilik anlayışı sergileyen dönemin Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, belediyenin enerji ihtiyacını karşılamak için 2013 yılında yenilenebilir enerji projesini hayata geçirmişti.
Özcü’nün, BEBKA Kalkınma Ajansı’ndan hibe alan projesi kapsamında güneş enerjisi panelleri belediyenin önüne kurulurken “Ne gerek var” denilerek eleştirilmişti.
Halbuki sistem sayesinde belediyenin her ay yaklaşık 10 bin TL tasarruf etmesini sağlayan projeye, AB Yılın Girişimcilik Ödülü ve-
rilmiştir.
Önceki gün de Kalkınma Bakanlığı’ndan 35 kişilik heyet Gürsu Belediyesi’nin bu projesini yerinde inceleyip diğer kurumlara örnek göstermek üzere ilçeye gelmişler.
Bugün aynı projeyi hayata geçirmek isteyen Büyükorhan, İnegöl, Mustafakemalpaşa, İznik belediyelerinin girişimlerde bulunduğunu görüyoruz.
Demek istediğim şudur ki, siz yeter ki farkındalık yaratmak isteyin, gerisi teferruattan ibaret.

“Şehit anıtının yerine sahip çıkın”

MHP Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda grup sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu, açıklama yaparak ilçe halkına çağrıda bulunmuş.
Doğruoğlu, ilçe mezarlığında şehitlik anıtı için daha önce planlanan alanın Karacabey İlçe Ziraat Odası’na verilmek istenmesine ilçe halkı olarak mutlaka tepki konulup sahip çıkılmasını istiyor.

Katırlı Dağı’na gençlik merkezi

Gemlik Belediyesi, köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim bölgelerine gençlik merkezleri açmayı sürdürüyor.
Engürücük, Kurtul, Kurşunlu, Umurbey, Hamidiye, Cihatlı ve Muratoba mahallelerinin ardından şimdi de Katırlı Dağı’nın uç noktasında olan ilçeye en uzak mahallesi Katırlı’ya gençlik merkezi kazandırıldı.

Büyükataman, İnegöl’de konuşmuş

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, önceki gün Bursa’ya gelişinde İnegöl İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etmiş.
İl Başkanı Tevfik Topçu, ilçe başkanı Mustafa Sipahi’nin de bulunduğu ziyarette konuşan Büyükataman, medyada çıkan genel merkezin muhaliflerin üyeliklerini sildiği yönündeki iddiaları yalanlamış.
Büyükataman ayrıca, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin olağanüstü kongrenin en güçlü adayı olduğunu söylemiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.