Hava Durumu

Gemlikli spor derneklerinden herkese örnek centilmenlik sözü

Yazının Giriş Tarihi: 21.12.2014 09:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 09:17
Spor, evrensel kültürün bir parçası olarak dünyada dili, ırkı, dini farklı insanları birleştiren önemli bir vasıtadır.
Sporun dünya barışına katkı sağlayan bir etkinlik olduğu bilincine ulaşamamış toplumlarda sporu spor olmaktan öteye götürdüklerine günlük yaşamımızda tanık olabiliyoruz…
Bu endişe verici durum maalesef ülkemizde de her geçen gün daha da artarak büyüyor…
Eğitim seviyesi yüksek bilinçli toplumlarda ise tam tersi bir durum yaşanıyor.
Spora aynı zamanda tarihi ve turistik yerlerin, sporcuların ve seyircilerin ziyaretleri aracılığıyla tanıtılması açısından da önem veriliyor.
Şimdi bunları niçin aktardığıma gelecek olursak, Gemlikspor Taraftarlar Derneği öncülüğünde ilçedeki tüm spor derneklerine kadar uzanan dostluk anlaşmasını sizlerle paylaşmak istedim.
Gemlikspor Taraftarlar Derneği başta olmak üzere, Gemlik Bursasporlular Derneği, Gemlik Beşiktaşlılar Derneği, Gemlik Fenerbahçeliler Derneği ve Gemlik Galatasaraylı taraftarlar dernekleri yöneticileri geçtiğimiz günlerde Gemlik Belediyesi’nde bir araya gelmişler.
Dernek yöneticileri, öncelikle Gemlik’in ve Gemlikspor´un tanınırlığının artırılması ve desteklenmesi adına belediyeden destek istemişler.
Netice itibarıyla ortaya çıkan sonuç, ilçe halkına Gemlikspor empoze edilip desteklenmesinin sağlanması, aynı şekilde işadamları ve esnaftan destek istenmesi, belediyenin desteklere öncülük etmesi açısından ilçenin on ayrı noktasına Gemlikspor´a başarı dileklerini belirten yazılı bayraklar asılıp cadde ve sokakların kırmızı beyaz olması yönünde karar alınmış.
Hepsinden önemlisi ise, Gemlikspor tribünlerinde yaşanan kötü tezahürattan dolayı maçlara taraftar ilgisinin azaldığını bu yüzden projenin başlangıcına bu noktadan başlanılarak maçlarda küfürün önüne geçilip bilinçli taraftarlar yetiştirmek adına gençlere sporu ve Gemlikspor’u sevdirmek için çalışacaklarına dair söz vermişler.
Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, dernek yöneticilerinin Gemlik’e ve spora sahip çıkması konusundaki oluşuma memnuniyetle destek olacağını söylemiş.
Demek ki, bilinçli insanların bir araya gelmesi halinde her zaman kazananın toplum olduğu gerçeğinin işte en güzel örneğidir Gemlik’teki bu birliktelik.

SEVGİ, HER CANLIYA GÖSTERİLEN ŞEFKATLE OLMALI

Günümüzde hayvan sevgisi her geçen gün artıyor.
Bu sevindirici bir gelişmedir…
Aslında onların da her canlı gibi yaşama hakkı olduğunu düşünürsek aynı geminin içinde olduğumuzu daha net kavramış oluruz…
Nitekim, herhangi bir hayvana yapılan kötü muamelenin deşifre edilmesiyle başlayan duyarlı insanların tepkisinin sonuç vermesi bu açıdan önemlidir.
Çevremizdeki sahipsiz hayvanların korunup kollanmasında en önemli sorumluluk yerel yönetimlere düşmektedir.
İşte Yıldırım Belediyesi de yaralı ve sahipsiz hayvanlara şefkatli elini uzatarak onların hayata tutunmasını sağlayıp sıcak bir yuvaya muhtaç hayvanlar için gönüllü aileler arıyor.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, son bir yıl içerisinde 774 hayvanı sahiplendirdiklerinin bilgisini verirken, bu süre zarfında barınakta 5 bin 432 sahipsiz hayvanın tedavi edildiğini belirtiyor.
Kısacası tedavileri ve bakımları yapılan hayvanları, isteyen herkes sahiplenebiliyor.
Böylelikle bir hayvanı hayata bağlarken hayvanlar da sıcak bir yuva özlemini gidermiş oluyor.
Ne dersiniz?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.