Hava Durumu

Gemlik ve İznik için güzel haber…

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2016 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 07:35
Kentimizin Marmara Denizi’ne açılan Körfez ilçesi Gemlik’in bu özelliğini turizmde de öne çıkarabilme girişimlerine yeni bir boyut kazandırılması için önemli bir adım atıldı.
Bunun içinde, yurtdışından turist taşıyan kruvazör gemilerinin Gemlik Limanı’na gelmesi adına Gemlik Denizcilik Topluluğu ve Burtvin Turizm işletmesi çalışma başlattı.
Çalışma sadece Gemlik’in değil Bursa, İznik ve Yalova’nın da içinde bulunduğu tur organizasyonlarını içeriyor.
Bu işin öncülüğünü, Uludağ Üniversitesi Denizcilik Bölümü’nce oluşturulan Gemlik Denizcilik Topluluğu üstlenmiş.
İşe “Gemlik’in geleceği yolcu gemileri için bir uğrak liman” konulu panel düzenlemekle başlamak isteyen Gemlik Denizcilik Topluluğu, bunun için 9 Mart tarihinde Asım Kocabıyık Kültür Merkezi’nde Bursa ve Yalova vali yardımcıları, Gemlik, İznik belediye başkanları ve kaymakamları ile ilgili turizm şirketi işletmecileriyle bir araya gelinecek.
Gemlik Denizcilik Topluluğu adına panele ilişkin bilgi veren Uludağ Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Emrah Murat Tacar,
Güney Marmara Bölgesi’nde reel kruvaze yer pazarı ve yeni fırsatları keşfetmek, kruvaziyer turizminin gelişimi gibi sorunların panelde tartışılacağını belirterek şunları söyledi:
“Bursa’da Anadolu’nun ilk başkenti, Hıristiyanlığın 3. kutsal kenti ve Anadolu tarihinde dört büyük medeniyete başkentlik yapmış tek yerleşim yeri olan İznik ve kaplıcalar cenneti Yalova bu bölgeye değer katmaktadır. Panelden amacımız kruvaze gemilerinin Gemlik Limanı’nın uğrak yeri olması için tartışma başlatmaktır. Bu konuda Gemliklileri bilgilendirirken ilçenin mevcut turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, Gemlik’in tüm bölgelerinin lojistik merkezi olması ve kruvaziyer limanı ile beraber Bursa, İznik Yalova’nın birlikte pazarlanmasını sağlamaktır”
Körfez bölgesi için başlatılan bu önemli çalışmanın arzulandığı gibi sonuç alınmasını diliyoruz.

Üniversitenin Uludağ Postası


Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nce hazırlanan “3 Nesil Üniversite” sloganıyla çıkarılmaya başlanan Uludağ Postası adlı haber bültenini incelerken dikkatimi çekti.
6 sayfalık bültende yer verilen 25 fotoğrafın 18’inde Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay bulunuyor.
Yine ayrıca yayımlanan haber ve fotoğraflar daha önce üniversitenin basın bürosundan mail’le gazetelere gönderilmiş ve yayınlanmış fotoğraf ve haberleri içeriyor.
Söylemiş olalım…

Fransa-İznik 2 bin 340 km


İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ile meclis üyeleri ilçenin kardeş şehirlerinden olan Fransa’nın Lorient kentine temaslarda bulunmak üzere gitmişlerdi.
Lorient’te olmaktan memnuniyetini dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ve meclis üyeleri ile birlikte şehir meydanındaki kardeşlik anıtına üzerinde Türk bayrağı olan “İznik 2340 km” yazılı tabelayı dikerek iki ülke arasındaki dostluğun sonsuza değin sürmesi temennisinde bulunmuşlar.



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.