Hava Durumu

Gemlik Türkiye’nin lojistik üssü oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2016 01:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 01:13
Gemlik Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı, göz önünde olmadığı için çoğumuz bilmese de bir şekilde adını duymuşuzdur.
Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde arama-kurtarma köpeği ve resmi törenlerde gösteri merasiminde kullanılan atların yetiştiği yer burasıdır.
Halk arasında Gemlik Askeri Harası olarak bilinir.
Yıllardır bu amaçla kullanılıyor olsa da zapt ettiği alanın büyüklüğü 4 milyon 300 bin metrekaredir.
Yani beş ayrı limandan oluşan Gemlik Limanlar Bölgesi’nden daha büyük.
Bölgedeki arsaların metrekare birim fiyatı ortalama baz alındığında 3.5 milyar lira gibi müthiş bir gayrimenkul rakamı ortaya çıkıyor.
Merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, burasının havaalanı yapılması için girişimlerde bulunmuş ancak netice alınamamıştı.
Düşünebiliyor musunuz, havaalanı yapılabilecek kadar büyüklükteki arazide 200 köpek, 80 civarında at yetiştiriliyor, hepsi bu.
Bu denli değerli arazinin bu şekilde kullanılmasını doğru bulmadıklarını söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, öncelikli olarak Gemlik Askeri Veteriner Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı’nın Karacabey Harası’na taşınmasını sağlayacaklarını belirtiyor.
Arazinin boşaltılmasıyla buraya yeni limanlar, konteynır depolama alanları ve kargo uçaklarının kullanabileceği havaalanına dönüştürülerek elde edilecek gelirle merkezi hükümetin Bursa’ya taahhüt ettiği tüm yatırımların parasal kaynağının bu sayede karşılanabileceğini söylüyor.
Ayrıca hızlı trenin Bursa’ya gelmesiyle bir hattının Gemlik Limanlar Bölgesi’ne uzatılarak TCDD Yük İstasyonu oluşturulmasıyla buradan dünyanın her noktasına denizyolu, demiryolu ve havayolu ulaşımı sağlanabilecek.
Başkan Yılmaz, bizimle paylaştığı düşüncesini taslak bir projeye dönüştürüp dosya halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na vermiş.
Bugün için hayal gibi görünen projenin gerçeğe dönüşmesi durumunda Gemlik’i Türkiye’nin lojistik üssü yaparak ülke ekonomisine kazandıracak bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Gemlik’i İstanbul’un arka bahçesi yapmayın

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın Gemlik’i Türkiye’nin lojistik üssü yapma hayali gerçek olur mu, olmaz mı bilemeyiz.
Bildiğimiz şu ki, bunun gerçekleşmesi halinde bir içdeniz olan Gemlik Körfezi sahilleri turistlik olmaktan uzaklaşacaktır.
Düşünsenize metrelerce yükseklikteki dev yük gemilerinin Gemlik Limanlar Bölgesi’ne gelerek Kurşunlu ve Kumla açıklarında demir atıp günlerce yükünü boşaltabilmek için sıra beklerken siz de bir kaç yüz metre mesafede denize gireceksiniz.
Galiba yıllardır dillendirilen Hardarpaşa Limanı’nın iş yükü Gemlik’e kaydırılmak isteniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.