Hava Durumu

Gemlik’ten başbakana “gereğini yap” çağrısı

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2016 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2016 09:00
2009 yerel seçimleriyle AK Partili Gemlik Belediyesi’nin CHP’ye geçmesiyle başlayan örneği görülmemiş olumsuzluklar dalga dalga süreci bugünlere getirdi.
Şöyle bir hatırlayalım:
Yolsuzluk yaptığı iddiasıyla CHP’li Belediye Başkanı Fatih Güler’in görevinden el çektirilmesi, ardından iki kez belediye meclisince tekrarlanan başkanvekilliği seçimlerinde siyasetin menfaat için yapıldığını gösteren ilişkilerin gözler önüne serilmesi, belediye binası, başkanvekilinin makam aracı, başkan yardımcısının evi ve aracının kurşunlanması ve daha da vahimi bu olayın azmettiricilerinin belediye içinden olması iddialarının hepsi Gemlik Belediyesi’nde yaşanmıştır.
Şimdi de MHP Gemlik İlçe Başkanlığı, Gemlik Belediyesi’nce 2012 yılında sadece encümen kararıyla ihalesiz yapılan 60 dönümlük araziyi 24 milyon liraya Borusan ve Çimtaş’a verilmesinden kaynaklanan satışın usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle yargıya taşıdığı satışı Danıştay hatalı bularak iptal etmişti.
Kararı düzeltmeye yönelik gereğini yapmayan Gemlik Belediyesi hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan MHP İlçe Başkanı Osman Durdu’nun düzenlediği basın toplantısı için dün Gemlik’teydik.
Toplantıyı yapan Durdu’ydu ama açıklamayı yapan MHP Genel Sekreteri Milletvekili İsmet Büyükataman oldu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel başkandan sonra ikinci ismi olan Büyükataman’ın Gemlik’e gelerek partisinin ilçe teşkilatının halkın menfaatine yargı kararıyla sonuçlandırdığı kararın uygulanmasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan şu sözlerle çağrı yaptı:
“Gemlik, AK Partililer ve bilhassa Başbakan Davutoğlu için bir turnusol kağıdı olacaktır. Yolsuzlukların üzerine gitmekte samimi ise hem yerel hem de Danıştay kararına rağmen olayın örtbas edilmesine müsaade etmemelidir”
Açıklamasının sonunda da şu atasözü vurgusu dikkat çekiçiydi:
“Bugünün hüküm sahipleri unutmamalıdır ki, mahkeme kadıya mülk değildir”
Peki şimdi ne olacak?
Sorusuna da Osman Durdu yanıt verdi:
“Bizim siyasi sorumluluğumuz olarak yargıya başvurduk”
şeklinde söze başlayan Durdu,“Yaptığımız siyasi bir mücadele değil Gemlik halkının menfaatlerinin korunup kollanmasıdır. Bundan sonra yapılacak şey, belediyece kararı düzeltme davası açılıp arsanın satışı ihaleyle yapılmalıdır”
Her şeye rağmen, üst satırlarda aktardığımız sorunların yaşandığı süreçte önce başkanvekili ardından belediye başkanı olan Refik Yılmaz, Gemlik halkının teveccühüyle seçilmiştir.

Şefkat mağazası şefkat dağıtıyor

Gürsu Beledi- yesi, şefkat mağazası ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyecek yardımı yapıyor.
Gürsu Belediyesi’nin sosyal yardım hizmetleri kapsamında yapılan yardımlar, oluşturulan şefkat mağazası ile ihtiyaçlı vatandaşlara ulaştırılıyor.
İlçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapmak amacıyla oluşturulan şefkat mağazasına, hayırsever kuruluş ve kişilerin desteğiyle yardımlar yapılıyor.
Daha doğrusu Gürsu’da bu yapılanı şöyle tarif edebiliriz. Var olanın yok olana vermesine aracılık edilmektedir.

“Ülke tercihe zorlanıyor”

İsmet Büyükataman, Gemlik’te ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı’nın, kırk satır mı, kırk katır mı tercihini sorarcasına başkanlık mı, kaos mu diye ülkeyi tercihe zorladığını söyledi.
“Referandum adı altında adım adım ülke erken seçime götürülüyor. Göreceksiniz uzlaşma komisyonlarında başkanlık diretilince uzlaşı sağlanamayacak” diyen Büyükataman’ın şu iddialı sözleri de çok tartışılacaktır:
“Başkanlık sistemi için TBMM’de 330 sayısına ulaşabilmek için hükümetin HDP ile al özerkliği ver başkanlığı şeklinde pazarlıklar yapıldığına dair duyumlar alıyoruz.”
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.