Hava Durumu

Gemlik’te uyuşturucuyla topyekûn mücadele

Yazının Giriş Tarihi: 14.12.2015 07:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 07:22
Gemlik Kent Konseyi Yürütme Kurulu, ilçedeki sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle bir araya gelerek uyuşturucuyla mücadele konusunda alt komisyon oluşturmuş.

Behzat Yıldırım, Durmuş Uslu, Necmettin Şanlı, Aliye Özcan, Kezban Çetinavcı, İlyas Tunç, Murat Kocamış, Handan Gürşahin, Şükrü Deviren, Fevzi Sarıkaya, Yusuf Aygül, Koray Hazer ve Vural Parlak’tan oluşan komisyon, ilçede uyuşturucu satan ve alanların yanı sıra, ailelerin sosyo-ekonomik yapıları, aile içi şiddet veya psikolojik boyuttaki diğer problemlerin tespiti gibi konularda çalışacak .
Bundaki amaç;
Gemlik’te ciddi anlamda bazı gençler arasında hızla artış gösteren uyuşturucu belasından soyutlamak ve bu konuda ilçe halkını bilinçlendirmek.

***

Yenişehir’i tutabilene aşk olsun

Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi (YOSAB) tarafından yapılan çalışmalar sonunda kullanılmayan tarım arazileri, sanayi imarlı alana dönüştürülerek yatırımcının önü açılıyor.
Böylece toplamda 41 adet sanayi parseli yatırımcıya sunulacak.
Ocak ayından itibaren sanayi imarlı arsaların yatırım yapmak isteyen sanayiciye ruhsatlarını vermeye başlayacaklarını belirten Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik,
“İlçemiz için çok önemli bir gelişme. İnşallah ilçemizden işsizlik nedeni ile göç etmek zorunda kalan gençlerimiz, tarımsal sanayi projemizi hayata geçirmek suretiyle göçü de önlemiş olacağız” diyor.
Daha da önemlisi, çevre dostu fabrikaların ilçeye gelmesi yönünde ısrarlı olacaklarını açıklıyor.

***

Karacabey’e yeni meydan

Karacabey Belediyesi’nin hükümet konağı yanında bulunan katlı otoparkını yıkarak yerine yeni bir meydan yapacağı açıklandı.
Meydanın projesi şekillenmiş bile.
5 bin metrekare alanı kapsayacak olan 3 kattan oluşacak proje bodrum katı otopark, zemin katta işyerleri ve birinci katta ise nikah salonu, sosyal tesis, çocuk oyun alanı, süs havuzu, gezinti alanları ve peyzaj düzenlemesinden oluşacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.