Hava Durumu

Gemlik'te muhalefet iktidar düellosu yine yargıya taşındı

Yazının Giriş Tarihi: 09.01.2017 05:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 05:02

"Meyve veren ağaç taşlanır" da diyebilirsiniz...
Okuyunca kararı siz verin...
Önce bir hatırlatma yapayım:
Gemlik Belediye, 2012 yılında Limanlar Bölgesi'ndeki 60 dönüm  imarlı arsayı 25 milyon liraya Borusan'a satmıştı.
MHP ve CHP'li muhalefet partilerince satışın imar kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle satış yargıya taşınmıştı.
İki yıl süren yargı süreci sonunda mahkeme satışın usulsüz olduğuna ve iptaline karar vermişti.
Bu gelişmenin henüz yankıları sürerken Gemlik Belediyesi'nin bu kez de aralık ayında yine GEMPORT Limanı'ndaki yüzde 13.4'lük hissesini ihaleye çıkarıp 103 milyon liraya YILPORT A.Ş.'ye satışı da bir önceki arsa satışının iptali gibi yargıya taşındı.
Hafta içinde Gemlik Adliyesi'ne giden CHP ve MHP'li meclis üyeleri, Gemlik Belediyesi'ne ait GEMPORT'taki hissesinin satış ihalesinin rekabet koşullarında oluşmadığı bu yüzden de değerinin altında bedelle satıldığı gerekçesiyle kamu zararı oluştuğu nedeniyle ihale işleminin iptali ve durdurulmasıyla ilgili Bursa İdari Mahkemesi'ne gönderilmek üzere dilekçe verdi.
15'i MHP ve CHP meclis üyeleri, iki de ilçe başkanları olmak üzere 17 ismin imzasıyla mahkemeye sunulan dava dilekçesinde özetle şu gerekçelere yer verilmiş:
"Öncelikle belirtmek isteriz ki, GEMPORT şirketindeki belediyemize ait hisseler tartışmasız bir biçimde belediyemizin en değerli mal varlığıdır. Bu nedenle belediyemiz için son derece hayati bir öneme sahip bu ihale işleminin değerinin çok altında bir bedelle satılmış olması Gemlik halkı ve kamu vicdanı açısından son derece rahatsız edici olmuştur. Bizler de Gemlik Belediyesi'ndeki temsil edilen muhalefet partilerini temsilen davanın takipçisi olacağız" deniliyor.
Davacıları, davaları, sonuçları ve de uygulamaların sorun olduğu Gemlik Belediyesi'nde bakalım ilçe tarihinin en büyük satışının neticesinde yine muhalefetin dediği mi olacak merak konusu olmuş durumda.

Yaşama yol vermeliyiz...

Başımıza gelmediğinden olsa gerek ihtiyaç duymayanlar için 112 Acil'in ne denli hayat kurtardığı bilinmiyor!
112 Acil Sağlık Hizmeti'nin amacı:
112 Acil Çağrı Hattı'nın aranması halinde en kısa sürede hastaya ulaşmak ve hastanın en yakın sağlık merkezine ulaştırılmasıdır.
Tüm bu uyarılara rağmen bazen görüyoruz ki, siren çalarak trafikte ilerlemeye çalışan ambulansa geçiş kolaylığı bazı sürücülerce umursanmıyor.
Halbuki çalınan siren araçların duyması ve yolu açmaları içindir.
Çünkü sizden yol isteyen ambulansta kurtarılmayı bekleyen hastalar için saniyelerin hayati derecede önemli olduğunu unutmamalıyız.
Zira o ambulansta siz ya da sevdiklerinizin de olabileceğini düşünerek yaşama yol vermeliyiz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.