Hava Durumu

Gemlik'te kaymakamlı evet-hayır tartışması

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2017 04:47

Referanduma ilişkin sosyal medya hesabından vatandaşların görüşlerini paylaşması bazen gerginliklere, yanlış anlaşılmalara bazen de tartışmalara neden olabiliyor.
Benzer bir durum geçenlerde Gemlik'te yaşanınca ilçede günün konusu haline gelen mesele şöyle gelişmiş.
Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş'un kişisel tweet hesabından, referanduma ilişkin kendi görüşlerini aktarması ardından da CHP İlçe Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın buna tepkisini basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşması ilçede gündem oluşturmuş.
Kaymakam Bey, sosyal medya hesabından yazarak tartışma konusu yaratan paylaşımında şu sözlere yer vermiş:
"Hayır, olumsuzluk ifade eden bir kelime! Büyük, Güçlü, Etkin ve Lider Türkiye'ye HAYIR denebilir mi? BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE "EVET" ister!"
Bu sözlerin siyasi amaç güttüğünü iddia eden CHP İlçe Başkanı Sertaslan da Kaymakam Bey'in bu duruma açıklık getirmesini istemiş.
"Hayır kelimesinin bazen çok önemli sıkıntıları giderdiğini unutup, insanları yönlendirmeye çalışmayın" diyen Sertaslan, bu tür söylemlerin hem de devletin kaymakamı tarafından yönlendirici bir şekilde ifade edilmesinin zor günler geçiren toplumumuzda gerginliğe yol açabileceğini söylemiş.
Herkes gibi Kaymakam Bey'in de ülkenin geleceğine dair kaderini belirleyecek halkoylaması için bir oyu olduğunu düşünürsek ortamı germeye hiç gerek yok.
Hele ki bunu yapanlar ülke yönetiminde söz sahibiyseler.

Karacabey'de baraj heyecanı yaşanıyor

Karacabey'in 70 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve de aynı zamanda tarım yapılabilir 40 bin dönümlük araziyi de suya kavuşturacak Gölecik Barajı'nda, ilk kazma heyecanı yaşanıyor.
Barajın yapımını üstlenen Özdoğan Grup'a bağlı Özkar A.Ş. firması sahibi Hüseyin Özdoğan, Proje Müdürü Mustafa Bilgiç ve DSİ 12. Şube Müdürü Çağatay Ünlü Belediye Başkanı Ali Özkan'ı ziyaret ederek yürütülecek çalışmalar hakkında görüş alıverişinde bulunmuşlar.
Başkan Özkan, ilçe halkının yıllardır hayali olan projenin hayata geçmesiyle çeşmelerden herkesin içebileceği sağlıklı içme suyu akacağını söylemiş.

Bu seminer kaçmaz

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu'nca oda üyelerine yönelik "Kriz yönetimi ve krizi fırsata çevirmek" konulu seminer gerçekleştirilecek.
Dr. Murat Erdoğan tarafından verilecek seminerde üyelere, finansal kriz yönetiminin yanı sıra kriz mi fırsat mı, krizi benimseme, krizi fırsata çevirme yöntemleri, kriz ile zirveye ulaşmak, her türlü krizin işletmenizde yaşanması durumunda almanız gereken kararlar ve uygulamalar nelerdir gibi pek çok konu hakkında bilgilendirilecek.
Gerçekten de günümüz koşullarına hitap edebilecek bu seminer kaçırılmamalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.