Hava Durumu

Gemlik’te ibretlik sergi

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2016 04:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2016 04:39
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bence milat denilebilecek denizlerin ve iç sularımızda terk edilmiş av araçlarından temizlenmesi projesi Gemlik Körfezi’nde de başladı.
Terk edilmiş deniz av araçları şu demektir.
Yasak olmasına ve de tüm ikaz ve uyarılara rağmen denizlerimizde av yaparak balık nesillerinin yok olmasına sebep kullandıkları malzemeleridir.
11 Ağustos’tan bu yana Gemlik Körfezi’nde dalış yapan ekiplerin çıkardığı trol aparatları, terk edilmiş ve yırtılmış ağlar, halatlar ve gemi çapaları Narlı Mahallesi İskelesi’nde ibret olması için sergileniyor.
Ayrıca denizden yapılan çekimlerden oluşan fotoğraflarla desteklenen sergiye ilgi büyük.
Dileğimiz o ki, sergiye gösterilen ilginin denizlerimizin korunmasına da olmasıdır.
Denizlerde biyolojik dengenin korunması ve temizlenmesinin yanı sıra kamuoyunun ve de özellikle balıkçıların farkındalığının geliştirilmesine yönelik projenin, 115 kilometrelik sahil şeridine sahip kentimizin tüm sahillerini kapsayacak olması çok önemli.
Gözünü para kazanma hırsı bürümüş, hiçbir şeyin önemi ve değerini bilmeyen sorumsuz insanlar “Hayalet Avlanma Modeli” denilen yasak avcılık yaparak, ekolojik dengeyi bozmakla kalmayıp Körfez’de yüzlerce balık neslinin yok olmasına neden olmaktadır.
İşte bu yüzden doğal ekolojik ve biyolojik dengenin mutlaka korunması adına, toplum olarak projeye sahip çıkmalıyız.

Karacabey’de güzel şeyler oluyor

Karacabey Belediyesi, ilçenin sahip olduğu eşsiz değerlerin ülkemiz ve dünya gündemine taşınma hedefine bu kez de demokrasi şehitleri anısına gerçekleştirecek olan Longoz Maratonu’yla sürdürecek.
Belediye Başkanı Ali Özkan, 24 Eylül’deki yarı maratonun el değmemiş yeşilliğin içerisinde Longoz Ormanları’nda yapılacak ilk yarış olmasından dolayı organizasyonu hem sporcular açısından hem de ilçenin tanıtımı adına önemsediklerini belirtiyor.

Yardımlarınız yıl boyu sürsün istiyorsanız

Vekalet kurban kesim kampanyasını sürdüren Kızılay, bu yıl da hayırseverlere, “Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün” sloganıyla çağrıda bulunuyor.
“Kurban’da Kızılay Modeli” adı verilen uygulama, kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve halinde getirilerek 800 gramlık teneke kutularına konulup ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban Bayramı’nda içinde değil yıl boyuca et yemeleri sağlanacak.
Sizde hayırlarınızın yıl boyu sürmesini istiyorsanız adres belli…

Güzelleşeyim derken...

İnsan sağlığına direkt etki eden uygulamaların yapıldığı güzellik salonlarında bazen sağlığınızdan da olabilirsiniz!
İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gelen şikayetler üzerine ilçede sayılarında artış görülen 21 güzellik merkezinde denetim yapmış.
İnegöl Kuaförler Odası’ndan görevlilerin de bulunduğu denetimlerde beş işyeri ruhsatı olmadığı için kapatılmış.
Ona göre, güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.