Hava Durumu

Gemlik’te bu mesele hiç bitmeyecek

Yazının Giriş Tarihi: 26.06.2015 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.06.2015 07:44
Gemlik Belediye Başkanı seçildikten sonra bir yıl geçmişti ki, yolsuzluk iddialarıyla Cumhuriyet Savcılığı’nın isteği üzerine Fatih Mehmet Güler, İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla görevinden el çektirilmişti.
Başkanvekilliği için belki de Türk siyasetinde ender rastlanabilecek pazarlığa tabi meclis üyesi transferlerini Gemlik halkı eminim ki hiç unutmayacaktır… 
Asılsız olduğunu iddia ettiği suçlamalar nedeniyle hakkında 12 ayrı dava açılan Güler, komploya kurban edildiğine dair dikkati çekip bunu halka anlatabilmek adına o günlerde önce Gemlik’ten Bursa Valiliği’ne yürümüştü.
Sonrasında bu kez de Gemlik’ten başlayıp Ankara’ya TBMM’ye bisiklet üzerinde giden devrik başkan beklediği ilgiyi başta partisi CHP’den göremeyince, “Düşmeye gör” dercesine Umurbey’deki evine kapanmıştı.
Anlaşılan o ki Fatih Başkan şu sıralar suskunluğunu bozmuş…
Bir süredir Facebook adresinden, dört yıldır devam eden ve bugüne kadar çıktığı 108 duruşma davalarının sonuçlarına ilişkin kararları açıklıyor.
İlk olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılmasına onay veren yerel mahkemenin bu kararını hukuka aykırı bulan Danıştay’ın verdiği kararıydı.
Önceki gün de, Başkan Güler’in görevinden uzaklaştırılmasının ardından iki kez yapılan başkanvekilliği seçimlerinin yasada belirtilen sürede yapılmadığı yönünde CHP’li eski meclis üyesi Necdet Ersoy’un, Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın aleyhlerine çıkması üzerine başvurduğu Danıştay 8. Dairesi’nin bu kararı bozduğuna ilişkindi.
Bu şu demek oluyor, Bursa’daki mahkemelerin uygun bularak verdiği kararı bir üst yargı mercii olan Danıştay reddediyor.
Kararların hepsinin de Gemlik Belediyesi özelinde örtüşmesi sizce de enteresan değil mi?
Gelişmeler gösteriyor ki, Gemlik Belediyesi’nde üç yıl önce yaşananların, Türk ceza kanunlarının (TCK) uygulayıcısı iki mahkemenin iki farklı kararların birbirleriyle çeliştiğini görünce insan aklına, acaba bu da mı paralel yapı işiydi düşüncesi geliyor.

Başkandan partisine sitem

Eski Başkan Fatih Mehmet Güler, hakkında açılan 12 davanın daha sonra birleştirilerek 9’a düşürülen davalarında hukuk mücadelesini tek başına verdiğini belirtiyor. 
Partisi CHP’nin bütün bu olanları suskun bir vaziyette seyretmesine sitem eden Güler, “Böylece AK Parti’nin ileri demokrasisi, ileri bir şekilde tıkır tıkır işledi” derken kendisinde şu soruyu sorma hakkını görebilmiş olacak ki;
“Peki, hala CHP susmaya devam edecek mi?” diyebiliyor.
Bunun üzerine bizde kendisine sorduk, seçim kazandığı partisinin niçin susmaya devam ettiğini.
Yanıt: “Bekleyip göreceğiz. Nasıl olsa maçın ilk yarısı bitti. İkinci yarı şimdi başlıyor” oldu.
Yazımızın başlığında vurgu yaptığımız gibi Gemlik’teki bu meselenin altından daha çok sular akacağa benziyor.

Devreye Başbakan girmiş

Yenişehir Sinanpaşa Külliyesi’nin onarımı sırasında yıkılan duvarları, Türkiye’de gündem oluşturunca devreye Başbakan Ahmet Davutoğlu girmiş.
Davutoğlu, basından çıkan haberler üzerine inceleme başlatılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e verdiği talimat üzerine dün ilçeye Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdür Vekili Serpil Arık ile birlikte çok sayıda akademisyen gelmiş.
Külliyede inceleme yapan grup daha sonra belediye meclis salonunda yaptıkları değerlendirme neticesi duvarın projeye aykırı şekilde yıkıldığı görüşüne varılıp Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacakları belirtilmiş.
Başbakan Davutoğlu’nun konuya hassasiyet göstermesi ilçede bir anda günün konusu olmuş.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.