Hava Durumu

Gemlik’in örnek olacak projesi hazır

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2016 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 07:20
Gemlikliler, TBMM’den bekledikleri yasasın çıkarılması işi biraz hayal olunca çareyi kendileri yapmakta buldu.
Gemlik’in birinci dereceli deprem bölgesinde yer alması nedeniyle Gemlik Belediyesi’nin sağlam zeminli bölgeleri belirleyerek yeni toplu konut alanına dönüştürülmesi çalışmaları bir süredir devam ediyordu.
Hatta tüm siyasi parti ilçe temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının Gemlik’in üst kısımlarını konut alanına dönüştürülmesi çalışmaları bölgenin zeytin koruma kanununa takılınca konu TBMM’ye uzanmıştı.
Bölgenin konut alanına dönüştürülebilmesi için TBMM’den Gemlik’e özel bir yasa çıkarılması işi bugün için pek de mümkün gibi görünmeyince alternatif aranmaya başlandı.
Son olarak Gemlik Belediyesi TOKİ üzerinden olmayıp kendi bünyesinde kurduğu firmayla Cihatlı Mahallesi’nde 970 adet toplu konut yaptıracağını duyurunca 16 bin müracaat yapılmıştı.
Bu rakam bile Gemliklilerin can güvenliği olan konutlarda oturmak istediğinin göstergesidir.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, buraya yapılacak toplu konut projesinin birinci etabını oluşturacak olan 224 konutluk projenin tamamlanıp ihale aşamasına gelindiğini söylemiş.
Altışar katlı, kaloriferli, ayrık nizam, asansörlü ve otoparklı toplu konut projesinin deniz manzaralı, ticaret ve sosyal donatı alanlarını kapsayacak projenin önümüzdeki günlerde temel atma işlemi gerçekleştirilecek.
Projesinin de belediyenin kendi bünyesindeki imar işleri müdürlüğünce hazırlandığını belirten Başkan Refik Yılmaz, çalışmanın belediyelere de örnek olacağını söylemiş.
Gemlik Belediyesi’nin bu çalışması, TOKi haricinde belediyelerin kendi bünyelerinde oluşturacakları şirket üzerinden ihale ederek toplu konut yaptırabileceğini ortaya koyması açısından da önemlidir.

Gemlik Körfezi’ne erken uyarı sistemi

Ülkemizde 2023’e kadar deprem zararlarının en aza indirilmesi hedefinde kararlılıkla ilerlediklerini söyleyen AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Gemlik Körfezi’ne de erken uyarı sistemi kurmayı planladıklarını söylemiş.
Oktay, bunun gerekçesini de bakın şöyle açıklamış.
“Ülkemizde birinci derece deprem bölgesinde olan ve pilot bölge seçilen Hatay-İskenderun-Kahramanmaraş bölgesinde erken uyarı istasyonlarımızı kurup, geliştirmeye devam ediyoruz. Aydın-Denizli-Gemlik Körfezi’nde de erken uyarı sistemlerimizi kurmayı planlıyoruz.” 
Şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Deprem öldürmez, tedbirsizlik öldürür.

Yenişehir Havaalanı’na yeni öneri

Yenişehir Havaalanı kış sezonu olmasına rağmen ayda 23 bin yolcu taşıma kapasitesine ulaşmış.
Sevindirici bir gelişme.
Şimdi de kargo taşımacılığına açılması planlanıyor.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Sektör Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Yenişehir Havalimanı’ndaki kargo depolarının hava kargo taşımacılığına açılması gerektiğini söylemiş.
Havaalanının açılması için arzulanan sebeplerden biri de bölgede yetişen ürünlerin yurtdışında kargo aracılığıyla pazarlanmasıydı.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu

Hafta sonu çıktığım şehir dışından dönüşümde İstanbul-Bursa-İzmir Körfez Otoyolu’nun geçtiğimiz günlerde ulaşıma açılan Yalova Altınova-Gemlik Karsak Kavşağı güzergahını kullandım.Gerçekten de otoyol mükemmel olmuş.
Paralı oluşundan olsa gerek otoyolu kullanan araçlar parmakla sayılacak kadar azdı.
Halbuki küçük araçlar için alınan ücret 8 lira.
Diyelim ki İzmit yönünden Bursa’ya geleceksiniz.Gişelere 8 lira ödediğiniz de Yalova ve Orhangazi’ye girmeden Karsak Kavşağı’na 15 dakikada ulaşıyorsunuz.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.