Hava Durumu

Gemlik’in kurtuluş projesine kaynak geldi

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2016 01:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 01:24
Hem geçmişten gelen borç yükünü hafifletmek hem de yeni yatırımlar yapmakta para sıkıntısı çeken belediyeler çareyi gayrimenkul satmakta buluyor.
Benzer bir durumda olan Gemlik Belediyesi de, Gemport Liman İşletmesi'ndeki hisselerini sattı.
Daha önceleri de pek çok kez gündeme gelmiş ancak satış gerçekleşmemişti.
Birkaç ay önce konu tekrar belediye meclisine getirilmiş ve buradan çıkan satış kararı doğrultusunda dün de Gemlik Belediyesi encümenince gerçekleştirilen satışa, Gemport’un büyük hissedarı Yılport ve Borusan talip oldu.
Tahmini bedeli 103 milyon 321 bin 890 lira olarak belirlenen ve kapalı zarf usulü yapılan ihaleden Borusan çekilince Yılport A.Ş.’nin belirtilen muhammen bedelin 150 lira üzerine çıkarak 103 milyon 322 bin lira vermesiyle satış gerçekleşti.
Şu ayrıntı es geçilmemelidir ki, Gemport’ta en fazla hissesiyle söz sahibi Yılport’un 2017 yılı içinde sermaye artırımına gidilmesini istemesiyle satış süreci başlamıştır.
Bunun üzerine Gemlik Belediyesi, buradaki yüzde 13.38’lik hissesinin sermaye artışına iştirak etmeyeceğini açıklayarak satma kararı almıştır.
Gemliklilerin neticesini merakla bekleyip satışla sonuçlanan konunun özeti bu şekildedir.
Bu durumda Gemlik halkının bir beklentisi daha oluştu.
Bu beklenti, belediyenin bir yıllık tahmini bütçesine tekabül eden hatta geçen 103 milyon 322 bin liranın nereye ne şekilde harcanacağı.
Biz de bunu dün Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a sorduk.
“Yeni Gemlik’i bu kaynakla inşa edeceğiz” diyerek söze başlayan Başkan Yılmaz, parayı kentsel dönüşüm ve toplu konut yapımında kullanacaklarını belirtirken de şöyle açıklık getirdi:
“Bir süre önce GEMTAŞ adıyla oluşturduğumuz şirket aracılığıyla Cihanlı Köyü’ne yapılacak 970 konut yapımında kullanacağız. Amacımız deprem riski altında olan şehir merkezimizdeki konut alanlarını risksiz bu bölgeye taşımaktır. Böylece satıştan elde edeceğimiz parayı Gemlik’in kurtuluşu olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm projesi için değerlendireceğiz. Önceliğimiz bu olacaktır”
Gemlik’in deprem riski altında olduğu gerçeğinden hareket edilerek paranın ilçe halkının can ve mal kaybına karşı değerlendirilecek olmasının doğru olacağı kadar bunun takibi de Gemliklilere düşmektedir.

DSP Kurultayı’na Karacabey damgası

Demokratik Sol Parti’nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve de Önder Aksakal’ın genel başkan seçildiği 10. Olağan Kurultayı’na Karacabeyli isimler de damga vurdu.
Kongrede, DSP Bursa İl Örgütü’nden Karacabey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Olcay Akıncı Parti Meclisi Üyeliği’ne seçildi.
İl Başkanı Karacabeyli Cahit Akıncı da, Parti Meclisi Yedek Üyeliği listesinde yer aldı.

Doğayla baş başa kalmak için işte fırsat

İznik’te kırsaldan turizme projesi kapsamında İznik Belediyesi ve BEBKA destekli hayata geçirilen Eko Turizm Tesisi’nde doğayla iç içe heyecan dolu aktiviteler başladı.
Şehir stresinden uzaklaşmak doğayla baş başa kalırken de çeşitli aktivitelerin sunulduğu ortamda vakit geçirmeyi düşünüyorsanız işte size bu mevsimde önerebileceğim en uygun yer İznik Eko Turizm Tesisleri’dir.
Ayrıca İznik’in muhteşem doğası, eşsiz güzelliklerini de görme tanıma imkanı da bulabilirsiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.