Hava Durumu

Gemlik'i denizle buluşturacak meydan projesi

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2016 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 04:47
Gemlik’te yıllardır konuşulan ancak Gemlik Belediyesi’nin bütçesiyle yapılması mümkün görünmeyen kent meydanını denizle buluşturacak proje Büyükşehir Belediyesi’yle gerçek oluyor.
Her akşam farklı bir ilçede halkla iftar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önceki akşam da gittiği Gemlik’te bu konuya değindi.
“Bursa’yı yıkarak güzelleştiriyoruz” vurgusu yapan Altepe, Gemliklilerin denizle bütünleşmiş bir kent meydanı hayalinin gerçek olmasına az kaldığını söyledi.
İlçenin mevcut kent meydanının etrafını çevreleyen özel ve kamuya ait mülkler önce kamulaştırılıp ardından bir bir yıkılıyor.
Hatırlanacağı gibi engellemelere rağmen projenin üzerine kararlılıkla gidilmiş ve ilk olarak eski minibüs garajında belediyeye ait işyerleri ile Tibel ve Emek otelleri yıkılmıştı.
Aynı şekilde eski belediye binası da yıkılıp yerine cami yapıldı.
Buranın ibadete açılmasıyla meydanın ortasında kalan Çarşı Camii de yıkılıp diğerleri gibi meydana dahil edilecek.
Hatta bayram sonrası takas yöntemiyle Hükümet Konağı’nın AVM’ye taşınmasıyla bu bina da hemen yıkılacak.
Ve son olarak Akmanlar İş Hanı, Pak Otel, İş Bankası ve PTT binalarının da yıkılmasıyla Orhan Veli’nin “Denizi göreceksiniz şaşırmayın” sözünde ifade ettiği gibi Gemlik körfezi de içine alan muhteşem bir meydana kavuşacaktır.
Kent meydanı projesi için Gemlik Belediyesi’ne ait binaların dışında kalan mülklerin kamulaştırma bedellerinin takriben 20 milyon lirasını Büyükşehir Belediyesi karşılayacak.

Cemalettin Torun daha ne desin?


AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’un paralel yapının uzantısı cemaat üyesi olduğu gerekçesiyle görevinden alındığı ya da alınacağı dedikodusu artık kabak tadı verdi.
Geçenlerde İznik’e giden Torun, burada da konu gündeme gelince açmış ağzını yummuş gözünü…
“Bu dedikodular 1,5 yıldır birileri tarafından kasıtlı dillendiriliyor. 3-5 kendini bilmez de bunları gündeme getiriyor. Dedikodudan beslenen bazıları da bunu bir algı operasyonu olarak yapmaya çalışıyor”
Başkan ne dese haklı çünkü görevinin başında.

Toplu konutta ilk olacak


Gemlik Belediyesi’nin 970 konut yapacağı Cihatlı Mahallesi’ndeki 153 bin metrekarelik toplu konut alanının tapusu Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Gemlik Belediyesi’ne geçmişti.
Böylece hiçbir engel kalmamış oldu.
Üç yıldır süren çalışmanın birinci etabını oluşturacak 225 adet konutun temmuz ayında ihalesi yapılıp eylül ayında temelinin atılması planlanıyor.

Belediyeden yüzme kursu


Mustafakemalpaşa Belediyesi, 7-14 yaş grubundaki çocuklara yaz dönemi yüzme kursu başlatmış.
“Haydi çocuklar yüzmeye” sloganıyla eğitmenler öncülüğünde ücretsiz gerçekleştirilen iki ay süreli kursların ilk gününde 260 çocuk suyla buluşmuş.
Çoğu ilk kez havuza girip yüzmeyi öğreneceği eğitim kursları çocuklar için harika bir sosyal proje.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.