Hava Durumu

Gemlik geleceği için çıkış yolu arıyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2015 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2015 07:48
Gemlik Belediyesi’nin beş yıldır çıkış yolu aradığı yeni yerleşim bölgelerinin imara açılmasına ilişkin girişimleri bilindiği gibi Anayasa Mahkemesi’nce reddedilmişti.
Gerekçe olarak da imara açılmak istenen bölgelerin zeytin alanlarından oluşması gösterilmişti.
Gemlik Belediye Meclisi’nin önceki günkü oturumunda yine gündeme gelen Kuzey Planları İmar Komisyonu’nda görüşülerek rezerve imar planlarından ayrılmasına ve Büyükşehir Belediyesi 1/5000 ölçekli imar planlarında ve Gemlik Belediyesi’nin 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planındaki haliyle bu kez ayrı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunulması teklifi oybirliğiyle meclisten geçti.
Peki şimdi ne olacak sorusunun yanıtını bekleyip göreceğiz.
Yani, planlara itiraz olunmadığı takdirde, Manastır Mahallesi sırtlarındaki 200 hektardan oluşan bölgeye 3 bin konutluk imar alanı kazandırılmış olacak.
İlçe merkezindeki çok fazla yapılaşma nedeniyle ciddi sorunların yaşanmaya başladığı Gemlik’in uzun vadede olmasa da orta vadede konut sorununun önü böylece açılmış olacaktır.
Gemlik’in geleceği için yeni konut alanları üretmek adına çıkış yolu arayan Gemlik Belediyesi, bu girişiminden de sonuç alamadığı takdirde zor gibi görünse de TBMM’ce çıkarılacak yeni bir yasayı beklemek zorunda kalacaktır.
Bu da Gemlik’in önemli olduğu kadar hayati önem de taşıyan sorunu giderilemeyecek anlamına geliyor. 

BU İKİ İLÇEYİ TBMM'DE KİM TEMSİL EDECEK?

Karacabey’den üç, Mustafakemalpaşa’dan ise dört isim AK Parti’den aday adayı olunca ortaya bu soru çıktı:
İki ilçeyi yeni dönemde parlamentoda iktidar partisinden acaba hangisi temsil edecek?
Karacabeyli olan AK Parti Milletvekili Önder Matlı’nın, “aday değilim” açıklaması üzerine TBMM’nin yeni döneminde Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerini temsilen kimin aday gösterileceği merak konusu olmuş durumda.
Bu konuda en güçlü aday eski Bakan Faruk Çelik’e yakınlığıyla bilinen eski milletvekili Mustafakemalpaşalı Ali Koyuncu olduğu belirtiliyor.
Koyuncu’nun yanı sıra, 22. dönem Balıkesir milletvekilliği yapan ve ikameti Mustafakemalpaşa Yalıntaş olan Ali Osman Sali, yine bir dönem AK Parti il yönetiminde yer alan Mustafakemalpaşa doğumlu Dinçer Akyel ve AK Parti eski ilçe yönetim kurulu üyesi Mehmet Kanar da milletvekilliği için aday adaylığı başvurusu yapanlar arasında.
Öte yandan Karacabey’den ikisi engelli kontenjanından olmak üzere üç isim milletvekilliği için aday adayı oldu.
Bu isimlerden daha önce de aday adayı olan Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler.
Diğer engelli isim ise Sırrı Altın.
Üçüncü isim ise daha önceki iki kez aday adayı olan ilahiyatçı kütüphane eski müdürü Zeki Demir. 
Yeni aday adayı içinde kulislerde konuşulduğu gibi bizce de Ali Koyuncu ismi öne çıkıyor.

İNEGÖL HER KONUDA FARK YARATIYOR

İnegöl pek çok alanda olduğu gibi fuarcılık alanında da fark yaratıyor.
Biri iç diğeri dış piyasaya olmak üzere yılda iki uluslararası fuar organizasyonuna ev sahipliği yapan İnegöl’ün üçüncüsü olan İnegöl Tarım Fuarı cumartesi günü açılıyor. 
Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ve ilk kez uluslararası fuar takvimine giren ve 56 firmanın stant açacağı fuarın kırsal kalkınmaya katkı sağlaması hedefleniyor.
İnegöl’ün her ne kadar mobilyası, köftesiyle öne çıksa da aynı zamanda bir tarım şehri olduğu unutulmamalıdır. 
İlçenin üretim potansiyelini tanıtmayı, bölgesel üretimi teşvik etmeyi, kent ekonomisine katkı sağlamayı ve kırsal kalkınmayı hedefleyen fuar, İnegöl Belediyesi öncülüğünde, Modef Fuarcılık ev sahipliğinde, İnegöl İlçe Tarım Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve tarımsal sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla 12-15 Eylül tarihleri arasında MODEF Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.