Hava Durumu

Gemlik Belediyesi’nde işler yine karıştı…

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2014 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 07:55
Gemlik Belediyesi’nin başı yine dertte.                Öyle az buz da değil…
Son yıllarda Gemlik Belediyesi’nde zaman zaman yaşanan olumsuzluklar ilçede güzel olan gelişmelerin önüne geçer oldu.
İşte yine ilçede çok konuşulacak yeni bir gelişme daha…
Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıl Refik Yılmaz’ın başkanvekili olduğu dönemde Serbest Bölge’deki depolama alanında belediyeye ait 60 dönüm yerin Borusan ve Çimtaş’a 24.5 milyon liraya satışı yapılmıştı.
Belediye meclis kararı olmaksızın ve de mevzuat dışına çıkarak imar uygulaması yapılıp ihale edilmeden satışın gerçekleşmesinin yasalara uygun olmadığı gerekçesiyle MHP Gemlik İlçe Başkanı Osman Durdu, satışın iptali için Bursa 2. Bölge İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.
İki ay önce sonuçlanan davaya göre İdare Mahkemesi, itirazı haklı bularak satışın iptaline karar vermişti.
Verilen kararın yanlış olduğunu savunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, kararı temyiz için Danıştay’a yürütmeyi durdurma kararı başvurusunda bulunmuştu.
Gemlik Belediyesi, temyiz gerekçesine ilişkin Yargıtay’a gönderdiği dilekçesinde adeta yalvarırcasına şu ifadelere yer veriyordu:
“Gemlik Belediyesi yatırım bütçesi 10 milyon liradır. Sayın mahkemenin dava konusu idari işlemin iptaline dair kararın uygulanması, müvekkil idare açısından telafisi güç ve imkansız zararların doğmasına neden olacaktır. Zira söz konuşu satış bedellerinin iadesi halinde, Gemlik Belediyesi, 3 yıl gibi bir zaman için yatırımlarını gerçekleştiremeyecek bir durumla karşı karşıya gelecektir. Söz konuşu satış bedellerinin tamamının hemen ödenmesi ise belediye açısından son derece güç ve imkansız olup, çok ciddi ve telafi edilmeyecek zararlar doğuracak niteliktedir”
Geçtiğimiz günlerde de Danıştay 6. Dairesi verdiği kararla Gemlik Belediyesi’nin yürütmeyi durdurma talebini reddetti. 
Danıştay, ret gerekçesini ise şu şekilde açıklamış:
“Temyiz edilen Bursa 2. Bölge İdare Mahkemesi kararının yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek neden bulunmadığından, bu konudaki istemin reddine oybirliği ile karar verilmiştir”
Halbuki, hukukçu kimliği olan Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın böyle bir hataya nasıl düştüğü inanılacak gibi değil.
Peki ya şimdi ne olacak?
Önce Gemlik Belediyesi tapu iptal davası açacak.
Gemlik Belediyesi’nin usulsüz satış yaptığına karar verilen 60 bin metrekarelik arsaları satın alan Borusan ve Çimtaş’tan geriye isteyecek.
Bunu yaparken de satışın karşılığında aldığı 24.5 milyon lirayı iade edecek.
Zaten ekonomik sıkıntı içinde olan belediyenin bu parayı nasıl tedarik edip hem de yasal faiziyle iade edeceği belli ki, bir hayli güç olacaktır.
İptal davasının karara bağlanmasının ardından belediye geri alacağı bu yeri şayet tekrar satmak isterse bu kez yoğurdu üfleyerek yemesi gerekecektir.
Yani;
Satış için önce belediye meclisinden onay alındıktan sonra bölgede İmar Kanunu’nun 18’inci maddesi uygulanıp ihale edilerek satışa çıkarılabilecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.