Hava Durumu

Eski ve yeni başkanların tartışması kime yarar?

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2016 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 07:04
Karacabey’de geçtiğimiz haftaya damgasını vuran konu, eski Belediye Başkanı Ergün Koç ile mevcut Belediye Başkanı Ali Özkan’ın birbirlerini suçlayan açıklamalarıydı.
Seversiniz ya da sevmeyebilirsiniz.
Ergün Koç, devletin üst kademelerinde önemli görevlerde bulunmuş devlet adamı olduğu kadar da Karacabey halkının teveccühüyle iki dönem belediye başkanlığı yapmış bir isimdir.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da iki yıl önce belediye başkanlığı görevine seçilmiş ilçe halkının tanıdığı isimdir.
Bu iki ismin birbirleri aleyhine yaptıkları hiç de hoş olmayan açıklamalarını ilçe halkı hayretle izliyor.
Vatandaş bu durumdan rahatsızlığını gönderdiği maillerinde de vurguladığı gibi, “Neyi paylaşamıyorlar?” diye soruyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bir önceki belediye yönetiminde savurganlık, keyfi yönetim ve kayıt dışılığa son vererek, “Halkımızın kör kuruşuna kadar sahip çıkıyoruz. Yeniden itibarına kavuşturduğumuz belediyemiz hedefine doğru kararlılıkla ilerlemektedir” şeklindeki sözlerine yanıt eski selefinden gecikmedi. 
Ergün Koç da, Karacabey halkının göz boyarcasına yapılan faaliyetlerle kandırılmaya çalışıldığını belirten açıklamalarıyla Başkan Özkan’ı eleştiriyor.
“Herkes bilmeli ki, Karacabey Belediyesi, ağlama duvarı değildir.Yanlışlık ve kanunlara aykırı bir durum mevcut ise, şimdiye kadar neden adli makamlara müracaat etmediniz. Varsa ve adalete müracaat etmezseniz namertsiniz” diyen Koç, bir de tavsiyede bulunup şunları söylemiş:
“Ergün Koç gerçeği ile uğraşmaktan, safsatalardan ve göz boyamaktan ibaret sosyal faaliyetler yapmaktan, insanları boş vaatlerle kandırmaktan vazgeçin.” 
Kimseye yarar sağlamayacak gereksiz tartışmalar, Karacabey adına zarar verdiği gibi hiç de hoş olmamaktadır.

Bursa’nın her bir yeri değerli


Kentimizin sahip olduğu en önemli doğal zenginliklerden biri olan termal kaynaklarını değerlendirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi’nin Harmancık’ta bir süredir sürdürdüğü çalışmalar neticesi termal kaynak bulunmuş.
Ilıcaksu bölgesinde bulunan kaynağın yapılması planlanan tesise fazlasıyla yetecek düzeyde olan termal su Harmancık’ın gelişimine önemli katkı sağlayacaktır.
Bu hayalin gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ilçenin termal turizmde mutlaka uzun vadede bir noktaya getirecektir.

Başkandan bayanlara sosyalleşme çağrısı


İnegöl Belediyesi Kadınlar Tasavvuf Müziği Korosu, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ederek destekleri için teşekkür etmişler.
Başkan Aktaş, burada yaptığı konuşmasında ilçedeki bayanlara çağrıda bulunarak şunları söylemiş:
“Herkesin kendini ifade edebileceği bir alan, uğraşabileceği bir kabiliyeti, hobisi muhakkak vardır. Bu vesileyle tüm hanımefendileri İNESMEK kurslarımız bünyesinde bulunan kültürel, sosyal, sanatsal faaliyetlere katılmaya, bu tip konularda görev ve sorumluluk alarak sosyalleşmeye davet ediyorum”
İmkan ve fırsat tanındığında bayanların da başarılı olup özgüven kazanmaları adına başkanın çağrısının önemli olduğunu kanısındayım.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.