Hava Durumu

En “forslu” mahalle Umurbey

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2015 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2015 07:36
Zannediyorum Türkiye’de bu kadar forslu başka bir mahalle yoktur.
Cumhurbaşkanının birinin anıt mezarı diğerinin adını taşıyan stadyumun olduğu o şanslı mahalle Umurbey.
Bilindiği gibi 3’üncü Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın kabri ve anıt mezarı ile adını taşıyan müze Umurbey Mahallesi’ndedir.
Dolayısıyla ölüm yıldönümlerinde Bayar, anıtmezarı başında düzenlenen törenlerle anılır.
İşte bu mahalleye şimdi de 12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verildiği modern bir stadyum yapıldı.
Gemlik Belediyesi’nce 2014 yılında temeli atılan Umurbey Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nın yeni yılın ilk aylarında açılışı yapılmak üzere çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor.
Kamulaştırmayla birlikte yaklaşık iki milyon liraya mal olan stadın adına yakışır olmasının titizlikle özen gösteriliyor.
Zira pek çok ilçede olmayan konfor ve özelliğe sahip standartlarda dizayn edilen yerden ısıtmalı sisteminden tutun da VIP ve basın tribünleri, yayın odası, mescit gibi ayrıntılar projede yer almış.
Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunmuş iki büyük devlet adamı Celal Bayar ve Recep Tayyip Erdoğan isimleriyle anılacak Umurbey Mahallesi, böylece ülkemizin de en forslu mahallesi olacaktır.

Stadın ismi Lacoste olabilir


Yapılışından daha fazla isminin ne olacağı tartışmalarıyla pazartesi günü Bursa Büyükşehir Stadı adıyla açılışı yapılan stadyum, dünkü Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de gündemindeydi.
CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ’nun stadın eksikliklerine rağmen acele edilip açılmasını eleştirmesine Belediye Başkanı Recep Altepe yanıt verdi:
“Şimdilik isminin Bursa Büyükşehir Stadı olması isminin böyle kalacağı anlamına gelmesin” diyen Altepe, “Biz Bursaspor’un menfaatlerini düşünerek hareket ediyoruz. Hatta Lacoste firmasıyla görüşmeler sürüyor. Kim parayı verir takımımıza katkı sağlayacaksa onun ismini koyacağız. Bu durum da takımımıza önemli bir gelir kaynağı oluşturacaktır”
Başkanın açıklamasından da anlaşılacağı gibi stadımızın ismi mutabakat sağlanması halinde timsah armasıyla dünyaca ünlü Lacoste olabilir.

Hayırseverden İznik’e huzurevi


İstanbullu hayırsever işadamı Yahya Şükrü Gürün geçtiğimiz günlerde İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı ziyaret edip ilçeye annesi Ülker Aktar adına huzurevi yapma talebinde bulunmuş.
Bu konuda yapılan çalışmalar neticesinde Selçuk Mahallesi’nde belediyeye ait 3 bin metrekare alana üç kattan oluşacak 100 yataklı Ülker Aktar Huzurevi yapılması kararlaştırıldı.

Karacabey ıhlamur kokacak


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 2016 yılında ilçede park, bahçe ve çevre düzenleme çalışmalarının daha da hızlandırılacağını belirterek, “En güzel şehir Karacabey olacak” iddiasında bulunuyor.
Her kentin kendine özgü bitkisel motifi olduğunu düşünürsek, ıhlamur ormanlarıyla ünlü Karacabey’i de baştan sona ıhlamur ağaçları ile donatarak ‘Ihlamur Kokulu Kent’ haline getirecektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.