Hava Durumu

Elektriğinizi kendiniz üretebilirsiniz

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2016 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2016 08:08
Son günlerde ülkemizde en çok konuşulan konulardan biri de elektrik faturalarındaki artış değil midir?
O halde işte size kendi enerjinizi kendiniz üretmek için fırsat.
Fırsat şimdilik hayvancılık yapan üreticileri kapsıyor olsa da yelpaze geniş…
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, özellikle Yenişehir ve Karacabey ilçelerinde hayvancılık yapan üreticileri de yakından ilgilendiren, güneş paneli veya biyogaz yöntemi ile kendi enerjilerini üretmelerine de destek vereceğini duyurdu.
Bu kapsamda işletmenin kendi enerji tüketimini karşılayabilmesine yönelik yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verecek.
Bunlar güneş, rüzgar, jeotermal ve biyokütle enerji sistemleri.
Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacak üreticiler, serbest olarak 1 megavata kadar üretim yapabilecek.
İhtiyacının fazlasını ise Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) ile anlaşılıp satabilecek.
Daha da önemlisi verilecek hibenin destek oranı yüzde 65.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bu sayede verilecek desteklerle Türkiye’de yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.
Son yıllarda enerji üretiminin, ekonomik ve çevreye duyarlı olunmasına teşviklerin geliştirilmesinin nedeni ülkemizin cari açığının enerjiye ve doğalgaza bağımlı olmasıdır.
İşletmelerin kendi enerjilerini, verilecek hibelerle üretmesi bu açıdan çok önemli.
Üretici enerji maliyeti azalacağı için satacağı ürünlerde indirime gidecek ve pazardan daha çok talep görecek.
Avrupa’da bazı ülkeler biyogaz enerjisi üretirken biz ise güneş enerjisini değerlendirebilecek en iyi konumda olmamıza rağmen yetersiz kalıyoruz.
Bu arada herkesin bilmesi gereken bir önemli ayrıntı da şudur.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, şartları uygun her türlü firma ve tüzel kişilere sadece elektrik üretim ve satış amaçlı yenilenebilir enerji tesisi kurulumuna hibe desteği veriyor.

Amedspor Bursa’ya maça geliyor


Hafta sonu Timsah Arena’da oynanan ve Bursaspor’un 1-2’lik sonuçla Amedspor’a kupadan elenmesi kentimiz spor kamuoyunda en çok konuşulan konu oldu.
Çünkü kupada altıda altı yapmış şampiyon Bursaspor’un 2. Lig’de oynayan Amedspor’a yenileceği kimsenin aklından bile geçmiyordu.
Bursasporluları üzen bu mağlubiyeti yaşatan maçın galibi Amedspor önümüzdeki hafta kırmızı grupta mücadele eden İnegölspor’la karşılaşmak üzere ilçeye gelecek.
Bursa’da olduğu gibi bu maça da Amedspor taraftarı stada alınmayacak.

Türkiye’de ilk kez Gemlik CHP’de yapıldı


Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanlığı’nca Türkiye de ilk kez açılan Parti Okulu’nda “Siyasi Eğitim Programı”na katılan ve proje yapan 111 katılımcıya başarı belgeleri verildi.
Hafta sonu belge töreni için bir araya gelen kursiyerlere sertifikalarını CHP Bursa İl Başkanı Sadi Özdemir, Bursa milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal takdim etti.

İznik’te yılların ayıbı bitiyor


İznik’te yıllardır dışarıdan gelen turistler için sıkıntı oluşturan ihtiyaç giderme meselesi ile ilçe merkezindeki tarihi yerlere yönlendirmeye hizmet eden Turizm Danışmada Ofisi sonunda yeniden modernize ediliyor.
Ayasofya Camii yanında bulunan eski turizm danışma ve tuvaletlerin olduğu bölgeye Bursa Kültür Varlıkları Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce onaylanan projenin yapımına başlandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.